Elif-Dgn Merhabalar bu benim ilk gebeliğim. Şeker yüklemesi yaptıracağım hafta aralığıma gireceğim. Ancak yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızım. Süreç içinde Yüksek oranda şeker alımı olduğu için bu bebek adına fazla yorucu bir süreç oluyormuş duyduğuma göre bu da bende tedirginlik yarattı. Yaptırmayanlar var çevremde sorunsuz gebelik geçirdiler ama hadi ben yapmadığımda bir sorun olursa diye korkuyorum. Siz neler yaptınız öneriniz var mı ?
Sila66 Elif-Dgn doktorunuzla ılerleyın ben doktorumla ılerledım guvendıgım ıcın yaptırdım sukur keyfı yerınde 🤍
Busraakay_26 Elif-Dgn yaptırmak istemiyorsan eğer doktoruna söylemen gerek ve belli bir süre açlık tokluk şeker takibi yapman gerekiyor
Papatyakokulukiz Elif-Dgn doktorunla götür bu süreci kuzum. Cunku kimisi yaptırma önermiyorum derken kimisi yaptır der. Ben yaptırdım fakat Bi sorun çıkmadı sadece hafif bende sersemlik oldu o kadar.
Kubrabas Elif-Dgn Yüksek oranda şeker dediğiniz 1 dilim baklava ile aynı 😂 Eğer gebelik şekeriniz var ise bu erken doğuma, bebekte bazı sıkıntılara sebep oluyor. Şeker yüklemesine neden karşı çıkıyorlar hiiç anlamış değilim. Yurt dışında kuzenlerim var tercihlerine bırakmıyorlar bile direk yaptırıyorlar. Birisi yaptırmadı ben zayıfım bende genetikte yok bişe olmaz diye ve birsürü sıkıntı çekti malesef.. Yani bu durumda artı-eksi lerine bakmanız gerekiyor. Gebelik şekeri daha tehlikeli birşey olduğu için yarım şişe şekerli su içmek benim için daha mantıklı geldiği için yaptırdım. 39+5 bebeğimi bekliyorum şuan🥰
noran23 Elif-Dgn ben yaptırmadım açlık tokluk yaptırdım doktorum da bana bıraktı dediği şey bebekte sende şeker hastalığı varmı diye çıkıyor dedi açlık toklukla hallettik
Elif-Dgn Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi ilk gebeliğim olduğu için fikrim olmadığından dolayı danışmak istedim. ☺️
Dark Elif-Dgn hiç bir şey olmaz. Şeker verilmesinin sebebi vücut tolere ediyor mu nasıl tepki veriyor ona bakmak zaten. Öyle yüksek doz da değil
Kalbiimde2can Elif-Dgn bizim burda öyle secenek yok mecbur yaptiriyorsun.. bende persembe günü yaptircam bakalim 😬
elifsen bu haftanıza kadar bir bardak hazır içecek içtiyseniz, tatlı yediyseniz, ya da patates dahi yediyseniz, 2 kaşık nutella yediyseniz aç karnınıza lütfen şeker yüklemesini öcü gibi görmeyin