Humeyra18 canım anladığım kadarı ile gluten hassasiyetin var çölyak değilsin ve doktorların söylediği glutenin direk çocuğu etkilemediği ancak bir gastroentoloji uzmanı ile görüşürsen vücuduna gluten aldığında sistemin savunmaya geçtiğini ve kendi kendine zarar verdiğini anlatır burada enerjin çaban resmen bu iç savaşa gider mide gaz problemleri vs pek çok farklı yerden belirti verebilir ve sen bu süreçte bebeğine sağlıklı huzurlu bir beden ortamı sunamazsın tam tersi yine bir gastrorntoloji uzmanı ile görüşüp biraz probiyotik takviyesi de alırsan muhtemelen çok daha sağlıklı bir bedene kavuşursun bence diyetine devam etmelisin
Söz konusu çölyaklılar olduğunda bu durum çok daha ciddi bir hal alıyor ve gluteni yok etmeye çalışan vücut bağırsaklarda kendine saldırıp başta besin emilimini gerçekleştiren villüsleri yok etmek üzere bağırsak geçirgenliğini de arttırıyor ve bunu yapması için çok düşük mikrogramlarda gluten bile yeterli oluyor çoğu insan diyeti bozdum biraz şişliğim oldu gazım oldu karnım şişti ishal oldum vs diye geçiştirse de içerde yaşanan durum uzun vadede kendi kendinizi bitirmeniz anlamına geliyor ben yalnızca yıllardır diyet yapan bir hastayım ama esas bir gastrocu bu başlığa gelip baksa çok daha detaylı ve anlaşılabilir yazar belki sonuç olarak uzmanlığım değil ama çölyak hastası ve gebeyseniz diyet yapamıyorum diye bir şey yok başta ekmek bulgur ve normal unla yapılmış hamur işlerini yememek dışında bir de çapraz bulaşa dikkat edeceksiniz yoksa 1. Olarak kendi sağlığınız dolaylı olarak ise bebeğinizin sağlığını ve beslenmesini riske atarsınız
Normal şartlarda doğuştan çölyaklı biri olarak doğru teşhis konmadığı için 34 yaşıma kadar yok mikrobik dendi üşütme dendi gastrit dendi pek çok saçmalıkla zaman kaybettim ve o ağrılardan kramplardan çok acılar çektim çok acilde iğne yiyerek kendime geldim bu yüzden kadın doğumcunun dahiliyecinin yada farklı branşların konu hakkında yeterli bilgisi olduğunu düşünmüyorum lütfen hamileliğiniz boyunca konunun uzmanına danışın gluten tüketip tüketmemeniz durumunda sonuçlarının ne olacağını ondan öğrenin