Kizlaar herkese merhaba. Bilen bilir artık her gün burada gün sayıyordum herkes doğuruyor benim kız niye gelmiyor diyordum☺️ Bu ikinci gebeligimdi ilk kızım normal olunca ikinci kızımı da normal olması için taaa 41+3 e kadar bekledik. 24 Nisan sabahı hastaneye yatisim yapıldı öğlen 12 de hiç bı belirtim açıklık olmamasına rağmen suni sancı aldım, rahme ip gibi bişe yerlestirdiler saat 13.00 gibi sancılar hafif hafif başladı. Neyse saat 16.00 ya kadar sancılar arttı sürekli nstye bağlıyım düzenli sancı çıkıyor tabi. Ama gelin görün ki o kadar sancı da benim sadece 1 cm açıklık olmuş 🤦🏻♀️ akşam 22.00 gibi rahme yerleştirdikleri ipi(fitili) çıkardılar sancın bunu cikarsakta devam eder dediler, dedikleri gibi de oldu sancım devam etti artık baya baya canım yaniyordu ama açılmam en son 2 cm olmuştu. 12 saatte 2 cm😱 . İşin en güzel tarafı Devlet hastanesinde doğum yaptım ve o gün nöbetçi doktor takibimi yapan doktordu hâl öyle olunca gebelik boyunca yaşadığım tüm sıkıntıları bilince ( Bebeğin Kordon’da direnç vardı) gece saat 12.00 gibi geldi ve elinde tüm nst sonuclarimla “ Senin bebeğinde şu şu sıkıntılar vardı açılman halen çok yavaş ve Nst de de bu probleme bağlı olarak bebeğin kalp atışları azalmış, tam açılmayı beklersek bebeği riske atabiliriz istersen sezeryana alayım ” dedi. Ben tabii şok. Çünkü devlet hastanesi ve benim doktorum sezeryani destekleyen birisi değil, ben sabaha kadar sancı çekerim diye beklerken birden kendimi ameliyathanede buldum. 00.34 ye kızım dünyaya geldi tabi kendi isteğimle tam uyumak istedim ani sezeryan kararı olunca ameliyat anında panik yapmak istemedim. Her neyse iyiki doktorum beni sezeryana almış çünkü bebek karnımda kakasını yapmış ve boynuna 3 kere kordon dolanmış 🥹 salı günü 00.34, te bebeğim.dunyaya geldi dün (Perşembe) oglende taburcu olduk kızımla. Hem normal hem sezeryan doğumu yasayan biri olarak söylüyorum ikisi de zor vesselam.. sezeryandan sonraki gaz sancısı çok fenaydı 40 saat sonra anca gaz cikarabildim. Halen iki büklüm yürüyorum. Normal doğumda hemen kendim ayağı kalkmistim. Şuan miniğim kucağımda emerken bunları yazıyorum. Uzun oldu kusura bakmayın ☺️☺️☺️