Selam kizlar 20 gunluk taze anne olarak dogum hikayemi yazmak istedim🤍 gocmen anneyim Hollandada yasiyorum. Ilk kizimi Izmirde ozel bir hastanede dogurdum. Ikincisi hollandada dogdu. Tabi ben turkiye sistemiyle dogup buyudugum ee ikinci cocugumda oldugu icin yine ona benzer bir hikayem olucak saniyordum ama ap ayri birsey oldu. Aksam sancilarim basladi saat basi gelip gitti yatamadim .. sabah oldu ebemi aradik ritimli sekilde gelirse arayin dedi. Lekem geldi tamam
Biraz daha bekleyin dedi. Tuvalete tam gidiyoken bi sicaklik hissettim elimi altina koyma ic gudusune girdim hemen elime suyum geldi. Hala bekliyoruz. Sancim kac dk da bir hatirlamiyorum ama gelip gelip gidiyor. Eve gelip bakicam az daha bekle dedi.. 6 dakikada bire dustu sancim 1 saate gelicem dedi artik 4 dakikaya indi bende bu sefer abarttim sancim cok nefes almaya firsatim yok diye nihayetinde geldi eve. Acilmama bakti ve tabi bekledigim birseyi soyledi dogumun baslamis evde dogurmak istermisin diye sordu. Tabikiii hayirr dedim evim batmasin diye🙈 oyle birsey olmuyormus heryeri temizliyorlarmis ama tabi ben bilmedigim icin korktum ve hastaneyi daha guvenli buldum. Ayrica 33 haftadan beride 4 cm acilmam vardi zaten. Dogumum hizli olucakti haliyle.. neyse biz alarmlarimizi acip arabayla basabildigimiz kadar basarak hastaneye gittik. Yolda dogurcam diyede cok korkmustun😂 ama aslaa durmuyo sancim nefes almayi unutuyorum
Falan. Hastaneye geldigimizde 10 cm acilma var kafada gozukuyordu kizimin. Bir tek ikinmam kalmisti ama acidan ikinamiyorum asla. Ikinirsam daha cok acicak diye bekliyorum sonra doktorum anladi ikinman gelirse sanciyla ikinicaksin dedi. Neyse tum neler hissettigimide soyluyo bi yandan iste simdi bi alev yangin hissediceksin diyo cidden hissediyorum bebegin tum asamasinida esim yanimda izliyo. Kafasi kisim kisim cikti soktayim hala yazarken o can havliyle mucizeyi goruyordum adeta. Hatta doktorum bebek cok hizli geliyor dedi bazi yerlerde ikinmayi durdurdu. Bazilari 2,3 ikinmada nasil doguruyor hala anlamis degilim🙈 neyse e durmadan dolayi bebisimin kafasi az uzun dogdu neyseki simdi duzeldi😂. Nerde kalmistik; dogurdumm sicacikk hemennn gogsumun ustune atti doktor hic bi mudahale edip vurup minciklamadan. Kizim o an gogsumu emmeye basladi direk ben soktayim agrim acin sifir. Ama biraz aglayii biraz emiyor o anki duygularimin tarifi yok.. farkli bir koku geliyor degisik bir sicaklik. Hemen kordonunu kestirmicektim ama burdaki doktorlar ozellikle kan akisi devam ediyor diye kesmiyorlarmis hemen bir kac dakika oyle bekledik. Neyse 10 dakika oyle kucak kucaga kaldik sonra benden aldilar giydirmek icin bu sefer esini cikartman gerekicek dedi. Ilk kizimda doktorum; sen yoruldun biraz uyu geri kalanini ben yapicam diyip uyutmustu. Uyanana kadar es dikisler hepsi hallolmustu. bide esi cikartmak icin ikindim.. neyse o bitti simdi dikislerini aticam dedi. Bide diri diri dikti. Allahim delirmek uzereyim hersey o kadar dogalki😂 aslinda tam istedigim gibi ama zoruma gidiyo niye gidiyo bilmiyorumda.. ayrica ebem hic bi sekilde elini dokundurmadi ben ikinirken sadece ayagim omzundaydi baya iteledim yani kadini😂 kendi kendime herseyi yaptim kisacasi sadece dikislerimi doktor yapti kizim bile lak diye eline dustu cekmedi bile. Biraz uzun oldu ama hem garip hem farkli bir dogum hikayesi tecrube ettigim icin anlatmak istedim. Sukur simdi kizimda bende iyiyim Darisi sizlere insallah🤍🌸