Mervegc Doğumdan sonra yanınızda kim kaldıysa anneniz,,k.valideniz ne zaman gittiler? Annem 15 günlükken gitmek istiyor ama ben korkuyorum yapamam diye. Tek başaramam gibi
twofruits Mervegc hiç istemedim yanımda kimseyi 5 gün babalık izni vardı eşimin 10 günde eşim iş yerinden yıllık izin yazdırdı ikimiz vardık sadece çok zorlandığım bir iki gün olmadı değil onda da sevdiğim ve kafa dengi olduğu için yakında oturuyordu bir kaç saatliğine görümcem gelip gitti annem telefonda konuşurken korkmuyor musun üzerini değiştirirken falan dedi hatta niye korkayım kendi çocuğumdan ömür boyu ben bakacağım dedim ben düzenim bozulsun istemem iş buyuramam bebeğe bakalım sen işine bak diyene de tahammülüm yok o bebeğin bana ihtiyacı var sonuçta eşim yemeğe temizliğe destek oldu bende ayaktaydım normal doğum yaptım yeri geldi kahvaltılık yedik yeri geldi dışardan söyledik halloluyor herşey önemli olan ilk günlerde o aileye gelen güzelliğin size anne babasına ihtiyacı var kokunuza kalabalığa hiç gerek yok benim düşüncem böyle her insan bir olmaz tabi
Zumzugukodummuzzingillatirim Mervegc 1 hafta hastanede kaldım, kayınvalidem baktı. 2.haftayı eşimle ikimiz atlattık. 3.haftama kızımla başbaşa başladık. Ne kadar geç olursa o kadar eksik başlayacaksınız.
Yenibirannee Mervegc kayinvalidem ve annem 15 gun kaldilar ama bebegimle hep ben ilgilendim annem ve kayinvalidem ev islerini yapmışlardı. Hic zorlanmadim ben istedim gitmelerini 🌸 korkulcak bisey yok oyle yada böyle sizin düzeninize alışacak
reisMom Mervegc bende asla korkma 15 gün yeterli bir süre bana kalsa ben hic kalmasınlar isterdim bebeğimle istediğim gibi ilgilenebilmek İcin annem değil de kaynanam cok karışır biliyorum o yüzden istemiyorum eşim dışında kimseyi daha dogmadan kucagına cok almazsın alıştırmazsın kendine kokuna alışmasın sacmalıyor
Mervegc twofruits evet alismamiz lazım haklısınız ama benim eşim bana yardımcı olamıyor işleri çok yoğun . Tek olucam yani annem gidince
Deletedmom_43 twofruits En iyisini yapmışsın. İnsanın kendisine güvenmesi lazım hele ki anne oluyorsa. İlk defa da olsa içgüdüsel olarak zaten bir çok şeyini anlıyoruz. Sadece pimpirikli olduğumuz için yetersizmiş gibi hissettiğimiz oluyor. İlk 15 günden sonra zaten gaz, reflü benzeri sorun yoksa genelde düzeni oluşmaya başlıyor. Mecbur anne tek başına bakıyor.
Yeso- 15 günlüktü annem kalmaya devam edecekti ama çalışmaya başlayacaktı eşimle ikisi aynı anda aynı sabah işe başladılar çok korktum uyansın istemedim ya ağlarsa durduramazsam ya bişey olursa tek yapamazsam diye diye kendimi yedim bitirim stresli olduğum için o günüm akşama kadar çok kötü geçti işten gelmelerine 1-2 saat kala sakinleştim bebeğimide sakinleştirdim şöyle bi gün sonu raporuna baktığımda annenin duygusu neyse bebeğinde o olduğunu farkettim sen onun annesisin ve onu senden başka kimse sakinleştiremez 🥰 ve senden başka kimseye ihtiyacı yok 🥰 yarından sonra 40 günlük olucaz 25 günlükken annem gitti eşim devamlı olarak işine döndü öyle bir alıştım ki bebişimi slinge takıp takıp yürümeye çıkıyorum market pazar geziyorum daha dün gibi aklımda anne gitme ben daha cesaretlenemedim deyişim :) inan ilk günlerde böyle oluyor çok doğal sonralarında alışıyorsun 💐
Mervegc Yeso- bilmiyorum 15 gün çok erken geliyor daha. Benim eşim de çok yoğun çalışıyor yardımcı olamıyor annem gidince tek kalicam korkuyorum. Alisiliyordur evet ama şuan çok zor geliyor.
Mervegc Zumzugukodummuzzingillatirim alışamadım gibi geliyor tek başıma yetisemem gibi geliyor korkuyorum ama
Mervegc Yenibirannee işte ev işiyle birlikte yetisemem gibi geliyor. Şuan bebekle ben ilgileniyorum çoğunlukla annem ev işlerini hallediyor.
Mervegc reisMom ya tam tersi bence de onlar bizi istiyolar kokumuzu istiyolar. Ben kucağımda tutuyorum sürekli.
Kelle0129oekd Mervegc doğumdan hemen sonra 😊😂😂😂😂😂yapabilirsin kendine güvenin daima olsun kimsenin elinde kapında gözün olmasın
Kukulikukuli12 Mervegc 43.gün yanlız kaldım tamamm 😄 sonra Bi baktım elim işten geldim kovuldum diye 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 1 hafta beraber evde bebek baktık sonra tekrar işe başladı 😄 yapıyorsun hatta daha rahat oluyorsun inan
Yeso- Mervegc seni o kadar iyi anlıyorum ki anneme sürekli izin alamaz mısın diye sordum sezeryan doğum mu yaptınız bilmiyorum ama ben sezeryan yaptım dikişlerimin acısı aşrısı 20. Günde anca geçti oda çok zorladı. Korkuların var endişelerin var çok normal ama inan korktuğum kadar değilmiş diyeceksin bebeğinle yalnız kaldığında gerçekten onu tanıyıp anlıyorsun tecrübe ettim bunu gerçekten. Seni görmedim tanımıyorumda ama o kadar eminim ki mükemmel bir anne olduğuna başaramayacağın hiçbirşey yok 💐💐💐💐
Zumzugukodummuzzingillatirim Mervegc korkunun ecele faydası yok. Sürekli annenizden kayınvalidenizden yardım bekleyemezsiniz. Onlara güvenerek çocuk yaptıysanız ayrı tabi.
Yenibirannee Mervegc öncelik her zaman bebeğinin. Tabikide ben hala yetisemiyorum temizligim eksik oluyor camasirlarimin yikanmasi icin iyice birikmesi gerekiyor. Ama çocuğumun yuzu hep gülüyor sürekli onunla ilgilenen annesi var 🥰 zamanla oturur düzen. Hem evine gelen giden de yeni anne olduğunun bilincinde olur 🌸🌸
reisMom Mervegc şimdi tutmayacaksın da ne zaman tutacaksın ki zaten büyüyecek hic gelmek istemeyecek kucagına bıraksınlar da istediğimiz gibi bakalım büyütelim sevelim asla kimseyi karıştırmayacagım o yüzden
Biyologannee Mervegc ilk doğumum pandemi dönemiydi yollar kapalı kimseler yoktu. İlk iki ay eşim ve ben tek kaldık bebeğimizle. ☺️ Şuan ikinci hamileliğim ve yine tek olmak istiyorum ya. Karışan yok kafamiz rahat,😃
Mervegc Biyologannee benim öyle imkanım yok. Eşim yoğun çalışıyor. Yardımcı olamaz bana. Olacak olsa bu kadarı korkmazdim bence
Biyologannee Mervegc Allah yardımcınız olsunn. Ama yine de çok uzun süre yanınızda biri olursa tedirginliginiz yine de geçmez bence. Başbaşa bol bol vakit geçirin evde birileri olsa bile siz komse yokmuş gibi vakit geçirin alismaniz daha olay olur 🌸
annesiylebali Mervegc yaparsınız çok da güzel yaparsınız ben 12 günlükken yalnız kaldım iyi ki de yalnız kaldım hayatımın en güzel günleri o 12 gün sonra başlamıştı, hiç stres yapmayın siz çocuk yaptınız vücudunuzda allah aşkına çocuğa mı bakamayacaksınız güzel annecim♥️