Betulkaraa34 herkes normal doğum yapacak diye bir kural yok çevre faktörlerinden dolayı farklı kişilerin doğum hikayelerini dinlemeyin. Bende spinal doğum yaptım evet ağrım oldu ama kızımı gördüğümde unuttum Yani öyle aman aman unutulmayacak katlanılmayacak bişi değil. 9 ay karnında taşıyorsun en fazla 10 gün Ya 10 günde her şekilde toparlanyorsun bunu mu atlayamayacaksın ? Akıl veren çok olur dinleme. Bende sezeryandan korkutuldum ama hiçte öyle değilmiş wala. Çok şükür atlattım. İnsan herşeyi atlatıyor üzülmeyin. Hatta unutuyor bile. Bebeğim Şuan 12 günlük ilk haftalar uykusuzluk elbette oldu sadece beden alışkın olmadığından bi sersemleştik sonra alıştık kendimiz uyanıyoruz saat gibi. Dün gece inanılmaz ağladı sesi kısılacak şekilde, hiç uyumadık ama geçti çocuğun için insan herşeye katlanıyor zor gelmiyor. Siz kendinize ve bebeğinize odaklanın. Doğum sonrası emzir kucağına alıştırma vs çok akıl verende olur dinleme. Bn bu yüzden aile dışında misafir kabul etmiyorum. Mesela biri bana göğüs ucum yok emziremiyorum ama sütümü sağıp veriyorum, emmeyen bebek annesine uzak olur dedi çocuğumu emziremiyorum diye dudaklarımı büzüp çocuk gibi eşimin karşısında hıçkıra hıçkıra ağladım kime faydası oldu. Kendimi üzdüm bebeğimi üzdüm. 😥dünde teyzem ablam annem uğradı, kızımı yeni doyurmuştum ablam Kuzenim çocuğu seviyoruz diye evirip çevirince hep kustu, dedim en yakınımda olsa bir süre bebeğim kendine gelene kadar en azından, kimseyi asla kabul etmeyeceğim. Kendi kararlarınızı dinleyin başkasını değil. Yoksa gerçekten çok hırpalanırsınız.