Hjilhn 11 haftalık olucam ciger, kaşhe, çigköfte, kibe bumbar va yasaklandı sizede doktorunuz soyledimi ve ilk kaç ay yasaklandı?
1erkekkannesiiii Hjilhn tüm gebelik boyunca yasak canım. Bakteri riskleri çok fazla. Tüketmemek gerek. Doğumdan sonra kokoreç partisi yapmıştım 😂
myangelson Hjilhn bana ilk 3 ay yasaklandı sonrasında canın çok isterse abartmadan az birşey yiyebilirsin demişti ama ben sevmediğim için yememistim. Cigkoftenin de etlisi yasakliyorlar genelde etsizi serbestti bana
sonnenschein Hjilhn komple 9 ay boyunca yasak, doğumdan sonra yemek istediğim ilk şey pastırma çok canım çekiyor 🙄😁
Hizligonzales Hjilhn gebelikte zaten sakıncalı bu yiyecekler ama benim mesela canim kokorec ozellikle cok cekiyorudu oglumda doktorum arada sirada sürekli olmamak kaydiylq yiyebilirsin demisti
1erkekkannesiiii Hjilhn çok canın çekiyorsa az bir şey ye nefsin körelsin canım. Sağlam temiz olduğuna emin olman lazım ama sen yap evde daha temiz olur ya da birinden rica et azıcık yapsın sana. Hamilesin sonuçta çiğ köfte canım çekince yemiştim biraz sonrasında bol su bol ayran içe içe rahat etmişti midem
mrvsrcn Hjilhn yasak ben salam sosis sucuk bile tüketmiyorum, doğum yaptığım gün eşimden hastaneye kokoreç getirmesini istedim 😂😂 aşırı severim ve canım çok çekiyor
Aysee1123 Hjilhn Ya kimseye kötü örnek olmak istemem herkesin kendi doktoru kendi nefsi fakat bana doktorum bir yasak koymadı halada koymuyor 14 bitti bugün. Ben en başından beri herşeyi tüketiyorum düşkünümdürde. Kokoreçte yedim sucukta yedim pastırmada yedim ciğerde yedim bu zamana kadar normal olabildiği kadar. 3 ay yasak veya 9 ay yasak diye birşey yaşamadım ben.
Bennomuyum Bende herşeyi tükettim 21 haftalığım hamilelik bir hastalık değildir kızlar hastalıkmış gibi davranmayalımmmm 😋 ciğer de yedim çiğköfte de diğerlerini zaten normalde de yemiyordum.Canım cekip yememektense yemek daha mantıklı tabiki abartmadan
myangelson Bennomuyum hamilelik hastalık değil zaten ki hastalikmis gibi davranmıyoruz. biz burada doktorların önerdiği şeyleri yazıyoruz 🤷🏻♀️ ilk 3 ay ciğer kesinlikle yasak özellikle. Benim doktorum da yukarıda da bahsettiğim gibi ilk 3 ay kesinlikle yenmemesi gerekenler içinde sakatat özellikle ciğer, etli çiğ köfte ve çiğ ürünler yasak öteki şeyleri canın istediğin zaman yiyebilirsin demişti. Bazı doktorlar da 9 ay boyunca yasakliyormus mesela benimki ilk 3 ay yasakladı sadece.
Bennomuyum Sadece salam sucuk vs tüketmiyorum onları tüketmeme sebebim de miğde rahatsızlığı yapıyor bende o yüzden canım cekince ekmek arasına koyup yiyorum valla