Doğum hikayeme başlamak istyorum. Bilirsiniz tansiyon yüksekliğinden dolayı doktor yatış vercem suni veriyim demişti bende hazır değilim deyip imza atıp cıkmıştım pazartesine kadar bana egzersiz yap demişti zaten. Bende bolbol yürüdüm merdiven inip cıkmıştım pilates topu ile calıştım bolbol. Pazartesi hazırlıklı gittim.Saat 12 gibi Muayne etti 1,bucuk 2 cm yakın acıklık var dedi yatışım verildi Hep istiyordum zaten Kadir Gecesi olsun diye Rabbim cok büyük. Odaya geçtim aklımda hep direk suni bağlanırsa ben napcam dedim o arada nişan geldi kızlar artık doğum başladı yani kendi sancım gelcek diye rahatlattım kendimi. Sonra yarım cm yarım cm açılmam olmaya devam ediyordu. Yürüyüş yaptım pilates topu falan odada gene uğraştım.Nefes alıp vermek cok iyi olmalı burun dan alip ağizdan vermek.buna cook dikkat edin lütfen.gerçekten nöbetci ebelerim okadar iyiydi ki Allah binlerce kez kez razı olsın. Doktoruö gitmeden de muayne ederken suyumu patlattı. Gece doğum yaparsın dedi doktor ama saat İlerledikçe ben sadece sancı çektim bişey olmadı taaaakiii ertesi sabah 7 bucuğa kadar. Nöbeti devretmeden önce ebe tekrar muayene etti hafıfden bende bi büyük abdest yapma hissi başladı.Nöbeti devreden ebeler doktoru arayıp hocam açılma 6 santim demiş Sonra hoca da Rahime açan iğne varmış galiba onu yapın demiş onu yaptılar Bendeki o İstek daha çok arttı 9 santim olmuş sonra Doktor geldi benim muayene etti büyük abdesti yapma hissim artmaya başladı Doktor da muayene ederken dedi ki Akın dedi bana göster dedi hani o hisse ne olduysa o dakika itibariyle oldu zaten beni hemen yatakta doğumhaneye aldılar orada çatala çıktım ıkındım ve bebek doğdu ve asıl unutulmayacak beni çok korkutan şey Rabbim o kadar büyük ki Kordon 3 kere tur atmış çocuğun boynunda çok şükür Doktor çok soğukkanlıydı hemen çözdüler Ebe oradaki personeller falan Sonra işte bebek doğdu korktum çözüldü falan çok şükür bi sıkıntı olmadı kordon cok uzunmuş. İkinci doğumumdu oğlumdayken de son üç saat çektim bunda da çektim aynıw şekilde. Sonra sonra bebek giydirildi içeri gönderildi benim dedik işlerim atıldı çok şükür kurtuldum Rabbim kimseyi darda bırakmasın Eğer normal doğum yapma imkanınız varsa kesinlikle normal doğum öneriyorum Sezeryanda doğum normal de doğum hem herkese hayırlıca çocuğunu kucağına almayı nasip etsin canından canın çıkıyor sonuçta kolay bir şey değil . Yer gök dua Rabbim büyük oldğunu bir kez daha gösterdi evladımı bize bağışladı cokk şükür. .herkese hayırlı doğumlar dilerim😍🍀🧡😍🙏🥰🤍