Merhaba hanımlaar ancak yazma fırsatı buluyorum şaşkınlığımı yeni yeni atlatıyorum.
Geçen hafta 37 haftalık iken kontrol için doktora gittiğimde bebeğin suyunun bittiğini öğrendim hiç kalmamış sen nerdesin sancın yokmuydu dedi doktorum bu arada ara ara sancım oluyodu ama yalancı sancılar diye düşünüyordum ki hiç düzenli değildi bazen oluyordu ve hafif sancıydı . Nst de sancım yoktu her şey normaldi… Neyse suyun bittiğini görünce apar topar sezeryan diye doğuma alınıyordum kii doktor açılmaya bakmak istedi hiç sancısız açılmam 4 cm çıkınca normal doğuma aldılar o an çok erken olduğunu düşünüp hayatım başıma yıkılmış gibi hissettim çok korktum bu korkuyla nasıl doğum yapacağımı bilmeyerek odaya alındım eşim yanımdaydı suni sancı vermeye başladılar sancı vermeye başladıktan 10 dk sonra ebe geldi vr açılmanın 5 olduğunu gördü doğumun yakın dedi o sırada sancım çok artmaya ve sık sık gelmeye başlamıştı her sancı geldiğinde ıkınıyordum oda da 10 dk aralıkla tekrar ebe geldi açılmam 7 olmuştu 10 dk sonra 9 vee 1 bucuk saatin içinde 10 cm açılma ile doğuma alındım her şey çok güzeldi kolay geliyordu ebe doktorum çok şaşırdı ve ilk doğum olmasına rağmen gayet iyi diye sevinerek girdim doğuma ben o anın şaşkınlığı ve olayın çok hızlı ilerleyişinden dolayı sanırım o son çatta ıkınırken kuvvet getiremedim doktorum zorlanmaya başladı daha sonra iki ebe üstüme çıkıp yumrukla karnıma baskı yaptı o an nefesim kesildi ve öldüm sandım gerçekten öldüm sandım her şey bitmiş gözlerim kararmıştı ta ki o sese kadar bebeğim geldi o anın acısıyla bebeğime bakamadım bile odaya geçtiğimde tüm ailem beni bekliyordu bebeğimle kimseye odaklanmadım tabiki ve şoku daha yeni atlatıyorum üstümden doğumdan 2 saat sonrada taburcu oldum zaten
Bu süreçte eşim çok destekçim oldu sancı çekerken her zaman yanımdaydı o destek çok iyi geldi bana eminim size de iyi gelecektir
Böyle acilen doğuma alınmasanız da inşaallah sizinde kolay doğumlarınız olur hanımlar
O an cesaret geliyor tabi acın ne kadar olsa da kavuşma her şeye değer diyorsun
Size iyi okumalar ve pozitif duygular ben emzirmeye gidiyorummm :)