Eceeeeee Arkadaşlar 25 haftalık hamileyim bugün vajinamda oluşan sigillerden şüphelendigim için hastaneye gittim büyük ihtimalle hpv virüsü dedi çok korkuyorum napmam lazım bilgisi olan var mı
Acarceren-06 Eceeeeee onu lazerle yakıyorlar yada kesip alıyorlar benimde olmuştu iki tane o şekil aldılar tekrarlayabiliyor bazıları ama hamilelikte nasıl olur bilmiyorum
Hemsirees55 Eceeeeee merhaba benim de genitalimde hamilelikten önce çıkmıştı korktuğum için yaktırmayalım dedim dr bebeğe sıçrar demişti orayı uyuşturarak yaktılar sonra da özel hastanede ama hamile değildim sonra smear ve hpv testi yaptılar çok şükür negatif geldi. Benim elimde de çıkmıştı büyük ihtimal oradan bulaştı bir de ilk zamanlar çok zor ilişkiye girmiştim zorlama tahriş orayı çok etkiliyormuş eşim de çünkü öyle bir şey yok hpv virüsü olsaydı eğer bende cinsel yolla bulaşan bir hastalık diyebilirdim
Hemsirees55 Eceeeeee genital de çıkan her siğile zaten canım hpv virüsü gözü ile bakıyor doktorlar ama benim negatif geldi çok şükür dr da dedi hpv değil. Eşiniz de var mı böyle bir şey
Eceeeeee Acarceren-06 özel bir hastaneye gidicem smear testi için kesin sonucu o zaman alicam cok üzgünüm bebeğe zarar vermez umarım
Acarceren-06 Eceeeeee doktor görünce anlıyor zaten direk bulaşıcı enfeksiyon krem yazıp gönderen de oluyor bence smr gerek yok ama sen bilirsin başka doktora gidebilirsin
Hamileanne Eceeeeee normal doğumla bebeğe geçiyor diye biliyorum yüksek ihtimal sezaryen olursunuz sıkıntı olmaz bi yakınımdan biliyorum bende geçmiş olsun
meltembal19 Acarceren-06 @Eceeeeee smeare kesinlikle gerek var. gebelik öncesi yaptırmadıysanız smear testinizi yaptırın. hatta hpv testi de yaptırın bence. bebeği etkiler diye değil kendi sağlığınız için
Eceeeeee Hemsirees55 esimde herhangi bir siğil yada dışardan gözle görülen bir belirti yok bende siğil çıktı bende araştırdım hpv vs diyince hastaneye gitmek istedim özelde smear testi yapicam mutlaka peki test vs nasıl yapılıyor ?
meltembal19 Eceeeeee evet kadın doğum polikliniklerinde yapılıyor. hpv testi de şehir hastaneleri gibi büyük hastanelerde oluyor.
hayalperest2310 Eceeeeee varsa yakıyorlar canım siğiller hamilelikte de yakılıyor doğum kanalında olmadığı sürece de normal doğuma engel değil
RabiaEslm Eceeeeee selam kuzum ilk gebeliğimde benm makat bölgemde çıkmıştı kabızlıkla birlikte doktor hpv demişti cildiyede soğuk lazerle yakmışlardı. Ama sezeryan olacağım söylendi bebeğe geçmesin diye. Doğum falan yaptım bebişde sıkıntı yok şükür 🤲🏻 sonra kayboldu şuan 2. Gebeliğim ve bi kaç haftadır yine çıktı. Çoğu cinsellikle alakalı dio çoğu bağışıklık düştüğü için çıkabilir diyo. En kesini hpv testi. Sıkılma Allah’a emanet ufaklıklar. Tabiiki kendin için mutlaka tahlillerini testlerini yaptır ihmal etme
Virgohome Hpv virüsü geçirdim bende yakıyorlar lokal ameliyatla elinizden geldiği kadar iç çamaşırınızı temiz tutun ve dokunmayın çünkü elinize geçer bu sefer daha farklı yerlere nüks eder eşimizle ilişkiye de girmemeniz lazım genelde cinsel yollla bulaşan bir hastalık tabi bellide olmuyor işallah hemen çözülür
brnaksyince Eceeeeee merhaba bende de gebelikte siğil çıktı, yakma işlemi ile temizlendi. Siğilden parça alındı kanser bulgusu yok dedi doktorum. Şuan 30 haftalık hamileyim bir daha tekrar etmedi . Fakat çok korkuyorum, sizin süreç nasıl ilerledi neler yaptınız?
Eceeeeee brnaksyince benide cildiye bölümüne gönderdi doktorum gittim ve yakma işlemi gerçekleşti uzun bı süreçti ve hepsi teker teker yok oldu normal doğum yaptım su an sigilim yok
Kardelen_02 Merhaba çok geçmiş üzerinden ama, 36 haftalık gebeyim. Yaklaşık 2 hafta önce vajinamda sivilce gb birşey çıktı ama sonra geçmedi. Hala bir tane var, bu nasıl bir şey yani bir tane çıktıktan sonra çoğalması çabuk mu oluyor?