Aslında yazsam mı yazmasam mı düşündüm ama yazmaya karar verdim çünkü bütün hamileliğim boyunca normal yada sezeryan hikayeleri okudum burada ve beni çok motive etti. İnşallah sizide cesaretlendirebilirim içinizi rahatlatırım. 39+6 haftalık olmuştu minik kızım o gün doktor kontrolümüz vardı sabah eşimle kahvaltı yaparken birşey aktığını hissettim hemen kalkıp lavaboya gittim 2defa daha aktı sıcak birşey eşime seslendim sanırım benim suyum geliyor dedim az az kesik kesik geldi ama 3defa alt pijamamı degiştirdim. Eşim biraz panik oldu hemen gidelim hastaneye diye dedim sakin ol karnım aç benim kahvaltı yapıcam ben diye altıma hasta bezi serdim bir güzel kahvaltımı yaptım gittik hastaneye doktor baktığında sadece 2cm açıklıgım vardı suyum ara ara geliyordu ve bebegin kafası daha kanala oturmamıştı. Yatış verdi doktor ama hiç sancım yoktu, suni sancıyla başladık 12 gibi almaya başladım doktor 4gibi muayeneye geldi 3.5cm dedi. Mesaim bitti eve gidip geleyim senin dogumun gece 12bulur dedi ama yanılmıştı 😊 5gibi sancılarım başladı akşam 7oldu iyice arttı nst baglamak için hemşire geldi ama ben duramıyorum ki dedim alın sezeryana olmıcak yapamıcam. Hemşire hemen nöbetçi doktoru aldı geldi doktor bir baktı 8cm hemen doktorumu aradı durumu anlattı nefes alsın ıkınmasın yetişirim demiş telefonu kapattı tekrar baktı yine aradı 9cm dedi ardından tam açıklık ıkınmalar başladı doğuma alıyorum dedi yatakla dogumhaneye götürdüler dogum masasına çıktım 2defa kendi sancımla ıkındım 3 sancım geldiğinde bebek gelicek uzun ıkın dedi doktor var gücümle ittirdim büyük tuvaletimi yapar gibi nefesim bitti biraz nefes aldım ama o arada ıkınmayı bırakmadım çünkü son ıkınmaydı herşey bana baglıydı ve kızım dogdu kucagıma verdiler sıcacıktı yavrum. Epizyomi kesigim oldu ama ne keserken hissettim nede dikerken sadece ilk birkaç gün gerginlik hissettim dikişin oldugu yerde. Benim hikayemde bu normal doğumdan asla ve asla korkmayın rabbim gerçekten sabır veriyor yol gösteriyor. Öyle çıglık çığlığa kendini yırtıp parçalamıyorsun doğumda. 8cm herkes pes ediyormuş bende ediyordum ki açılmam hızlı oldu, sanırım doktorun uyarmasıyla hızlandı yoksa beni sadece 2defa muayene ettiler. Ben epidural takılıcak daha 4cm olmadım diye beklerken doğuruyormuşum meger 😊Kısacası hiç korkmayın sadece o gün gelince kendinizi teslim edin ve akışına bırakın. Bu arada 7.ayda hergün 1yada 2saat yürüyüş ve sürekli pilates yaptım hatta yatışım yapıldıktan sonra pilates topu istedim öglen 1den akşam 7ye kadar hiç üzerinden inmedim.