Fik Kızlar burda bir yerde okudum da nekadar doğru bilemem bebeğe sadece anne babanın bileceği bir isim koyup kimliğe yazdırmıyorlar atıyorum Asya Nil kimlikte yazacak ama ezan okunurken ayşe ismini de ekliyorlar bazıları nedeni de bebeki kötülüklerden korumak için miş ilerde büyü yapılırsa tutmazmış tam isim olmadığı için burda okumuştum da internete baktım hiç bir bilgi yok sizin görüşünüz nedir
myangelson Fik bende duydum öyle kulağa okunuyormus sadece ikiniz biliyorsunuz başka hiç kimse bilmiyor aileler falan dahil. Büyü vs yapıldığı zaman tutmazmis başka bir ismi de olduğu için televizyonda duymuş annemler de bir hoca demiş de kim dedi bilmiyorum
minigin_annesi11 Fik Bunu ben de biliyorum ama 4 isim koyulması gerekiyor diye biliyorum. Kimlikte 1 isim mesela ama kulağına 4 isim şekilde okumak gibi. Büyü vs tesir etmiyor o şekilde olunca
Gizzgzz Fik ya bize de aynı şeyi söylediler ikinci ismi kimliğe yazdırmayı kimseye söylemeyin nazar değer dediler de bilmiyorum ne kadar doğru
myangelson Fik rabbim nasıp ederse tekrar hamile kalırsam dusunuyoruz çünkü eşimle ikimiz de nazarı çok çekiyoruz çocuk da oyle olursa yandık 🥲
Fik myangelson Kıbrıs’ta güzel bir laf vardır severim de çok gözü olanın gözü g*tüne diye 🤣🤭 biraz argo ama öyle cidden Allah kem Gözlü insanlardan hepimizi korusun inşallah 🫂
Fik Niidos Emiinnee Evet bende yatkınım eşimle konuştum o da kabul etti ☺️ ama doğruluk payı ne merak ediyorum
Azra00 İlk defa duydum bende doğruluk payı var mı ayrıntılı şekilde hocaya sormak lazım yoksa herkes bişey diyor hepsine inanmamak lazım
muser24 Dinen böyle bir şey yok, eşim ilahiyatcı, doktorasını yeni bitirdi, üçüncü çocuğumuz olacak nasipse, öyle bir şey olsaydı bilgisi olurdu ve ona göre biz de koyardık, bunların hepsi hurafe
Fik muser24 orasıda doğru hurefelikten şüpheliyim bende kararsızım yani bilgi doğru olsa herkes koyardı dimi
Niidos Fik şimdi şöyle bence doğrudır neden dersek ben Nidayım. Büyü yapılırken nida bilmem kim diyorlar. Ama ben Ayşe Nida isem? 🤔 Şu da var hiç büyü yaptırmadığım için haliyle tabi ahahah, belki niyet önemlidir bilmiyorum. Bana niyet ettikleri için belki tutuyodur. Bilmiyorum büyücü bulmalıyız 🤓🤓
Azra00 Fik hiç bi fikrim yok ama bayan kuran hocalarda oluyor çevrenizde falan tanıdığınız varsa araştırıp sorabilirsniz. Doğruluğu kesin olmadan araştırmadan koymayın derim herkes bişey diyor çünkü herşey inanırsak yandık😇bana çok mantıklı gelmedi açıkcası çok inanmıyorum hurafe gibi
Denizkaramuk Fik bana saçma geliyor canım. İyi şeylerde olduğu gibi kötü şeylerde niyet önemli. Yani isim soyisimle büyü yapılmazki. E devletten mi yapıyor büyüyü. Büyüyü yaparken kimi düşünüyorsa ona yapılıyordur. Hurafe olduğunu düşünüyorum🙏🏼