1 buçuk yılı geçti hiç gebelik oluşmadı. Eşimde varikosel vardı ve ameliyatla iyileşti. 2 ay önce test sonucunu aldık ve doktorları artık herşey tamam dedi.(ameliyatın üzerinden bu ay 6 geçmiş olacak) Ben sürecin en başından hsg vs vs hepsine baktırdım. Gebeliğe engel bir durum olmadığı söyledi. Bu süreçte yaşım oldu 30.
Bu ay umutluydum ama tekrar regl oldum. Önümüzdeki yumurtlamada da kardeşimin nişanı için şehir dışında olucam tam o hafta. Eşim yanımda olamayacak. Hatta eşimin 2 ay sonra büyük ihtimalle şehir dışına tayin durumu olacak. Her ay takip ederken bile gebelik elde edemedik. Ben ne yapacağımı şaşırdım.
Eşimin desteği sürekli benimle ama doğal olma ihtimali varken, yeni düzelmişken tüp bebekten yana değil şimdilik.
Reglim çok düzenli ve bu yüzden her seferinde haftasonuna denk geliyor. Yumurta takibi ya da aşılama için de bir türlü randevu alamadım. Nerdeyse son 4 aydır böyle denk geldi. Cumartesi akşamı başladı pazar derken ilk 2 gün doktora gidemedim. Bu ay gibi.
Şehirdışına da tahminen yumurtlamadan 1-2 gün önce çıkıcam. Bu işin içinden nasıl çıkarım ben ? Aşılama 14 gün sürüyor mu acaba uyarılma olacağı için ovülasyonu erkene çekme durumu olur mu ? Ya da yumurta takibi çatlatma vs yapsam aynı şekilde erken olma ihtimali olur mu ? Reglimin 3. Günü ilaca başlasam da geç mi kalırım. (Bu arada elimde klomen var. Doktorum önümüzdeki dönem klomenle deneriz demişti. Doktora sormadan başlamak saçma mı olur. Panikle yanlış bişey yapmak da istemem.)
Kör düğüm gibiyim. Bana bir fikir verin lütfen.