Ben buradan gerçekten çok şey öğrendim,bilgilendiren herkesten Allah razı olsun…yaşayacağımız şeyleri önceden bilmek azda olsa iyi oluyor en azından aşırı tecrübesiz olmuyorsun yani tabii yaşayarak da öğreniyoruz bi çok şeyi…daha 6 günlük taze anne olarak tecrübe ettiğim çok şey oldu inanın,elbet bildiğiniz şeyler de olur bilmedikeriniz de olabilir….ben bana iyi gelen yada önerebileceğim şeyleri yazmak istedim insaAllah faydası olur birilerine 🌸
Doğumum sezaryen bu arada ona göre normal yapacaklar istemezse okumak basta belirteyim ama benim de normal görünüyordu ama olmadı o yüzden bilmek gerek diye düşünüyorum ki ne olur ne olmaz diye sezaryen icin bi kac seyde götürmüştüm iyiki götürmüşüm,araştırmışım….
🐥Öncelikle eğer doğumunuz planlı ise bi kaç gün kala bence katı şeyler çok yemeyin yani sizi zorlayacak şeyler bu tamamen benim görüşüm bu arada yanlış bulanda olabilir ama ben lavman yaparken zorlandım o yüzden diyorum 2,3 kez pes pese lavaboya gittim,zorlandım ve tam anlamıyla rahatlamadım da
🐥 Burada okumuştum yine Ameliyat esnasında başınızı sağa sola çevirmeyin düz tutun ki baş ağrısı sonra olmasın demişti bi arkadaş saolsun bilmiyorum ondan mı ama o esnada aklıma geldi ve başımı düz tutum hep ve hamdolsun baş ağrısı çekmedim
🐥ilk yürüyüş zor evet hatta ben mahvoldum dedim ilk yürüyüşten sonra korkutmak için demiyorum o an napıcam dedim ben yani ama sonra diğerleri hiç öyle olmadı yürüdükçe açıldım bunu zaten çok okumuşsunuzdur ama söylemek istedim yine de çünkü göreceksiniz aşırı iyi geliyor yürümek yürüdüğün anda unutuyosun ağrılarını yatınca daha kötü oluyorsun ama yorgun,ağrılı olduğun için de yatmak istiyorsun o ayrı…su an 6 günümden bildiriyorum mesela yatarken kalkarken hâla zorlanıyorum ama ayakta çok daha iyi evde olsam rahat bulasik vs yıkardım ama yataktan kalkmak vs hâla zor…
🐥Ben hep su/kayısı suyu/kahve/rezene,bu şekilde dönüşümlü 2 gün boyunca aralıksız içtim hastahane de hepsinin çok faydası var özellikle ağrılar için yani narkozun etkisini atmak için kahve bol bol tüketin şekersiz nescafe,birisi acı Türk kahvesi narkozu atmak için çok iyi dedi zaten önemli olan acı,şekersiz olması ama içemezdim ben onun yerine bol bol nescafe içtim şekersiz yani icebilen varsa Türk kahvesi daha da iyi olur ve bitter çikolata bu ikisi narkozu atmaya birebir
🐥Ben 2.günün akşamı gaz çıkarabildim biraz geç oldu oda hem öncesinde lavman yapıldığı için hemde ben korktum kabız olursam ıkınırsam bu dikislerle mahvolurum dedim korkudan 2 gün boyunca sadece sıvı tükettim ekstra sadece 2 kek anca yemisimdir yani bu yüzden geç çıktım doktor bir sey yemezsen de çıkamazsın dedi 2.günun aksama doğru küçük bi tabak pilav yedim sulu yemeğin suyunu üzerine dökerek üzerine de doktor tavsiyesiyle sıcak su içtim sıcak icsen tuvalet için daha iyi dedi 3 bardak falan içtim akşamına gaz çıkarıp gecesine de afedersiniz büyük tuvalete çıktım hamdolsun
🐥Mutlaka yanınıza kettle alın 3 gün boyunca hep kullandık çok lazım oldu…kesinlikle kalın bir hırka ve boynunuza saracağınız bir şey alın yanınıza bundan sonra dahq da sıcak olacak maalsef zaten lohusalık vs insann terliyor yanıyor ama buna aldanıp lütfen üstünüze bir sey almadan gezmeyin,kayınvalidem hep dedi tecrübeli olarwk yani ben yanıyordum hırka vs çok giymedim keske giyseymisim ama belim boynum çok ağrıdı eve gelince üzerimden indirmedim korkudan 😁 yani kendinizi özellikle sırt boyun omuz cevresini ne kadar çok sıcak tutarsanız inanın o kadar iyi olacak insaAllah
🐥Depend büyük kurtarıcı oldu benim için çok iyi rahat yani hastanede hasta bezi kullandım boyu büyük diye cpk iyi oldu kendimi bezliyordum resmen 😁 eve geçince de depend kullanıyorum hep çok iyi
🐥Gümüş kapak şiddetle tavsiyemdir,ben öneri üzerine doğumdan 3 hafta önce kullanmaya başladım ve doğumdan sonra da hiç çıkarmadım emzirdigim qn hemen takıyorum çok şükür Rabbime masaAllah diyelim daha hiç yara vs olmadı olmaz insaAllah
🐥Benim bebişim zayıf doğdu 3 anca olmuştu doğum öncesi muayene de zaten ama o kadar bile değildi 2.700 doğdu yani demek istediğim çok küçük bu yüzden hastane çıkışı hariç üstlerin altlarin hepsi çok büyük 😁 0,1 aylık ustler vardı onlar çok iyi tam oluyor tavsiye ederim ama pijamalar hep kocaman kocaman o yüzden bebeğiniz zayıfsa az al diyenleri dinlemeyip küçük seyler almanızı öneririm
Şu an aklıma baska bir sey gelmiyor sorularınız olursa müsait oldukça cevaplarım,insaAllah faydalı olur hepinize hayırlı doğumlar dilerim kızım uyandı ben kaçar 😂💜😻