Bir güncelleme yapayım:
Bugün kontrolüm vardı ve çatı muayenesi oldum. Bebeğimin 34. haftada doğum kanalına girdiğini hissetmiştim, hatta forumda paylaşmıştım. Bugün 38+2 olarak gittiğim kontrolümde doktorum bebeğin son 1 aydır kanalda olduğunu söyledi. Daha önceki kontrolümde bebek pozisyonunu görüp not almış ama bana söylememiş. Bazı kadınlar bebek kanalda diye duyduklarında panik olabiliyormuş ya da bazen bebek kanaldan çıkabiliyor diye kesin olmadan söylemek istememiş. Kilomuz 3300 gr. Nst sonucunu sormadım ama sancı vs hissetmiyorum. Yine aynı karnıma basketbol topu koymuşlar hissi var, başka da his yok.
Çatı muayenesini doğumhanede yaptılar. (Merak eden varsa sıfır acı.) Hiç açılmam yokmuş. Muayene eden doktor üst çatın dar ama alt çatın çok esnek, muhtemelen alttan rahat doğurursun dedi. Bebek güzel ittiriyormuş, o yüzden üst çatın biraz daha açılırsa doğumun da o kadar kolay olur dedi. Üst çatıyı esnetmek için 2 parmakla bastırarak bol zeytinyağı ile günde 20-30 dk arası masaj yapmamızı (perine masajı) tavsiye etti. Bunun yanı sıra hergün cinsel ilişki önerdiler.
Haftaya doğuracak gibisin dediler. Zaten due date’im de 13 Mayıs. Bakalım, kısmet. Hepimize ağrısız sızısız doğumlar dilerim. :)