Evet kızlar beklenen an yaşandı sabah 9 da kavuştum bebeğime 🙏🏻 Salı günü için doktor hazırlıklı gelmemizi söyledi bende hem kilom hem normal doğum istediğim için bebeğim 3800 olduğu için bayram sonrasına kalmadan normal doğum deneyecektik fakat benim ne sancım ne açılmam ne de herhangi bir belirtim vardı 🤭 neyse dün 38+6da yatışımız yapıldı. Odaya falan yerleştik bana artık suni sancı verilecekti fakat bana şişe kapağından bir tık büyük bildiğiniz tuzlu su gibi bir şey verildi oda sancıymış diye söyledi doktor neyse onu içtim her 2saatte bir nstye bağlandım tabi ne sancı ne açılma 😂 2 saatte bir ilaç tekrarlandı akşama kadar 6 7 tane içmişimdir. Neyse baktı ki doktor böyle olmayacak suni sancı serum olarak taktı o zaman yavaş yavaş sancıları hissetmeye başladım. Nstde de çıkıyordu sancılarım ve 2 cm açıklık oluştu. Tabi hiç
Açıklık olmayan birine göre iyiydi. Neyse her gitmemde alttan muayene oluyorum tabi ( acıdı mı diye merak edenler elbet olacak ki bende merak ediyordum benim canım yandı açıkçası bakıp çekmek yok içerde el oynuyor birde sancım geldi mi 2si aynı anda 😭) neyse bundan sonra ki alttan muayenede benim nişan geldi ve artık akıntı ile birlikte kan gelmeye devam etti neyse gece saat 2 civari nstye bağlandım ettim tam kalkıcam bir şey aktı gibi oldu o kanlı akıntı neyse temizlendim ettim tam klozetten kalkıcam ay bi su boşaldı bende sanıyorum ki tuvaleti mi tutamiyorum 🤭 meğerse suyum geliyor böyle bir şişe su fooooş diye boşaldı hemen ben şok 🤯 hop hemen bi alttan daha 😂 neyse açıklık artmaya başlamış ve kendi sancılarım olacağını dedi ebe. Tabi bana etki etmeyen sancılar gibi sanıyorum. İlkten hafif hafif sonra bir başladı yok böyle bir şey bele bir ağrı vuruyor 3dkda bir ama nasıl beter 1 dk sürüyor beter adet sancısı çekenler bilir. Neyse ben bildiğiniz gece boyu sıcak suyla duşa girdim nstden nstye bi duştan çıkıyorum ne yürüyebiliyorum ne yatabiliyorum. E Nst yatmadan olmuyor ama benim ağrılar bela bağıra çağıra zorla çektirdim sabah 7ye kadar anca 4,5 cm açılmam oldu ama artık ben tükendim dayanamıyorum o ağrıya hemen doktoru aradım bu böyle olacak değil resmen 12 saate yakındır sadece 4,5 cm açılma bu dedim beni dedim akşama kadar bekletecek ağlaya ede hocam dedim yok ben dayanamıyorum sezeryan istiyorum doktorum sağolsun saygı duydu çünkü kesin o ya da bu demedik sadece denemeyiz demeyelim diye denemek istemiştik. Hemen kendisi ilk olarak beni alacağını söyledi. Oysa ki ben sezeryandan korkan olmamak için dua eden biriyken. Anestezi gelecek bekle hazırlan dediler ama benim sancı fena ameliyat haneye alındım ama sancılar devam anestezi beni kavranmaktan nasıl uyuşturacak diye fenayım neyse ki korktuğum gibi olmadı herkes farklı diyor yok canım yandı yok hep hissettim yok öyle böyle. Anestezi normal damar yolu açımı gibi geldi bana ve hemen ayaklarımda sıcaklık başladı. Artık beni hazırlıyorlar tabi el hareketleri dokunmalar hissediyorum ama acı yok elbette 5 dakika içinde doktorum bebişi çıkarıp gösterdi ben bi şok tabi çok duygulu 😭😭😭😭 o an geceki sancılar bitti gitti her şey unutuldu. Toplamda 20 dakika bile sürmemiştir hemen bebeğim hazırlanıp odaya çıkarıldı peşine ben çok duygusal o odaya giriş 😭😭 ben hep sezeryandan korktum dediğim gibi işte kesilecem sedyeden sedyeye nasıl geçecem nasıl kalkacam yürücem yok baş ağrısı olacak kahve iç diyenler falanlar filanlar. Hepsi o kadar kolay oldu ki baş ağrımda olmadı kahveye ihtiyaçta zaten sondayı ora uyuştuktan sonra takılmasını istedim hafif o çıkarken acıdı ama aman aman değildi. İlk ayağa kalkış ve yürüyüş daha zor bekledim ama desteksiz kendi başıma yavaş yavaş yürüdüm kiminde baş dönmesi falan oluyormuş ilk kalkınca bende oda olmadı. Hafiften kesilen yer acıyor elbette acır sonuçta bıçak değdi ama ağrı kesici ile o bile hafifliyor. Onun dışında bebeğime kavuşmak çok güzel hele o kokusu ☺️ rabbime ne kadar şükretsek az diyeceğim o ki kızlar bir şey için diretmenin anlamı yok bizim için hayırlı olanı istemek en güzeli 🙏🏻 çokça uzun oldu ama bende anlatmak istedim. Rabbim tüm hamişleri bir an önce sağlıkla kavuştursun