Emali Valla kısmette ne varsa o diyorum. 15 günlük taze anneyim, normalin dibinden mecburi spinal sezeryana geçtim.
Rahim ağzı yetmezliği sebebiyle 22. Haftasında serklaj olmuş erken doğum riski olan, 18 hafta yatmış bir gebeydim.39+5 de rahim ağzındakş dikişim alındı ve doğumu bekledik. 3-5 güne doğum olur sandık en fazla.
40+6 olmuştum ne gelen ne giden. Hastaneye yatışım yapıldı.Suni sancı ile malum burda da çok okuduk doğum hikayelerini, bende çevremden çok duydum gördüm örneğini.
İnsanın kendi sancısından daha kuvvetli gelir demişlerdi.
41. Haftama girince sabah 6 da suni sancıya girdim 1 parmak açılma ile.3 gün suni sancı aldım.
Çünkü ilk 2 gün pek hissetmedim adet ağrısı gibi geldi, düzenli sancı yoktu bende öküzlük dipçiklik çoktu.
41+2 , 3. Son suni sancı günümde 7,5 cm açılmam oldu. Harbiden iyi hissediyordum sancıyı geldiğinde, sancı geçince sanki hiç bişi olmamış gibiydi. Annemlerle filan sohbet ettim yürüdüm filan. Ebeler şaşkın, ben oturarak yemeğimi yiyorum vs. Sancıyı meğerse bu kadar kolay atlatamamam lazımmış. Sonra tabi yanımdaki diğer gebelerin 4-5 cm açılmada ne durumda olduğunu görünce bende de moral bozuldu.
Resmen doğuramıyordum, en büyük arzumdu normal doğum.
3. Gün de yaklaşık 13 saatlik suni sancı sonrası, inmeyen oğlum, düzene girmeyen sancılarım,açılmanın ilerlememesi vs sebeplerden beni odama aldılar.
Yalnız ağrı çok hissetmesem de sağlam yorgundum onu söylemeliyim.Sancıya her gün girip, sonra tekrar gebe olarak çıkmak; üstelik benle birlikte girenlerin bebeleriyle birlikte çıkması cidden yıprattı beni.
Son 2 gün hiç uyuyamadım. Kadım doğum katında onlarca kadın geldi doğurdu gitti, tanımadığım onlarca insanın duasını aldım.
Okumadığım içmediğim yemediğim şey kalmadı.Meryem ana otundan tut, zemzeme kadar...
Olmayınca olmuyor. Ağlaya ağlaya sezeryana girdim, zaten neşterden ameliyattan çok korkardım.
20dk içinde hepsi bitti. Oğlumun sesini duyunca DÜNYAM DURDU. Sanki zaman bir başka akıyordu.Etrafta insanlar nefes alıyordu, ben sanki cennetin ırmaklarında yüzüyordum. Öyle bir mutluluk. Melekler gelmiş de bana sanki kainatın en güzel hediyesini vermişler gibi bir şey. Anlatmaya kelimeler yetmez, bir kokusu yeter.
Sezeryan hakkında tek bildiğim ve söylenen, elinden geldiğince hızla ayağa kalk ve yürüyebildiğin kadar çok yürü.
Öyle de yaptım.Odamın kapısına kadar yürümemi söylemişlerdi, ben oğlum için koridorun sonuna kadar yürüdüm ilk seferde.Hızla yürüdüğüm için gazım hemen çıktı. Gaz hemen çıkınca akşam 8 de gelcek yemek, Daha erken geldi.O yüzden acısa da ağrısa da yürümek çok önemli.
Sezeryan sonrası sütüm hemen geldi tabi kolostrum olarak. Sık sık emzirdim hiç öyle 2 saatte bir laflarına bakmadım.Humana aldım 2-3 gün içtim hoşaf komposto filan ama onlara bile gerek kalmadı. Allaha şükür sütüm bol. Rabbim tüm annelerin sütünü bol versin inşallah.
Bir de kesinlikle bebek doğunca ama hastanede ama sağlık ocağında , ebedir doktordur kesinlikle emzirme eğitimi alın.Videolarda izlettiklerinden farklı oluyor kendi bebeğini kucağına alınca.