Mommsy Merhaba 36+1 haftalık hamileyim bugün doktora gittim çatı muayenesi falan yapmadan doktorum haftaya cuma gel ve nasıl doğum yapacağına karar vermiş ol dedi. Bebeğim 2930 gr olmuş , sağlıklı suyu falan iyi dedi. Sizce normal zor mu olur
Karbeyazi25 Mommsy normal ikinmayi beceremezsen zor geçiyor normal zor değildir bebek çıkmaya yakın ağrı başlar bebek çıkar ağrı biter 2 normal dogumum var
zeynepselcukk Mommsy canım onvelikle smdiden hayırlı olsun. İlk dogumun sanırım. Haliyle bir tecrübe yok ve bu tecrübesizlikle basına ne geleceğini bilmediğin için kendini her zaman en kotuye odakla once ve sonrasında bunun sadece bir süreç oldugunu o surecin sonunda da herseyin eskisinden daha güzel olacagını hayal et. Benide cok korkuttular ilk dogumumda. Hep olumsuz seyler duydum hep olumsuz videolar izledim ama Rabbim oyle bir kolaylık verdi ki dogumdan cıktım bu muymuş ya dedim. Zaten baya şoktaydım yani doguruyorum ama asla farkında degilim ta ki cocugu kucağıma alana kadar. Bana sorarsan normal dogum her zaman daha iyi. Sonuc olarak dogumdan sonra bebegin le daha iyi vakit gecirirsin ve toparlanma surecin daha cabuk olur. Tabi acıya eşiğine de baglı biraz. Benim yüksek oldugu İcin cabuk atlattım cok şükür. Rabbim herkese de kolay dogum nasip etsin 🤍
hulyaakgn34- Mommsy yani tabikide kolay değil ama bu imkansız bişeyde değil doğamızda var gözünü korkutma herşey yolundaysa bi engel yoksa normali dene sezeryan bildiğin ameliyat ve sonrası zor
Mommsy zeynepselcukk evet ilk çocuk önceden apandisit ameliyatı oldum ve zor kalktım o yüzden korkuyorum biraz sezeryandan
Mommsy hulyaakgn34- bazıları hemen kalktım diyor bazıları kalkamıyorum diyor gerçekten ne karar vereceğine şaşırıyor insan
zeynepselcukk Mommsy yani ben normal dogum taraftarıyım ama tercih senin tabi ki. Bol bol yuruyus squat vs bunlar dogumuna da cok fayda saglar. Sancıyı evde cekersen cok daha rahat edersin ben evde cekmiş tim hos sancı oldugunu da bilmiyordum ama neyse 😄 kanamam baslayınca anladım sonra hastaneye gttim hemen doguma girdim 6 dk içinde yavrum kucagımdaydı sukurler olsun insaallah bu da oyle gecer bende suan 39 haftalıgım yarın gidicem hastaneye bakalım
Karbeyazi25 Haptepsut iyice odaklanman lazım ben ikinmayi beceremedim diye karnıma bastılar 5 dk da doğacak bebek 2 dakikada doğdu öyle
Karbeyazi25 Mommsy ebe iki koluyla bastırdı göğsümün altına koydu kolunu öyle bastırdı işte hemende doğdu yani ikinmaya gerek kalmadı
Mervegvn123 Mommsy canım aynı tercih banada bırakıldı eğer sezeryan istiyorsan çatı yapmayacagım normal istiyorsan yapacagım dedi doktorum pazartesı karar vermiş şekilde gitmiş olmamı istedi agzım normal gönlüm sezeryan diyor ama hayırlısı diyip çatı muayenesine girmeye karar verdim doktorumla konuşacagım sürecim normale uygunsa normal devam edecegım sanırım fakat korkularım var eğer sunı sancı vs almam gereken durumlar olursa epudurallı normal dogum isteyecegım çünkü acı eşiğimi hiç bilmiyorum bırak ameliyatı vucudumda dikiş bile yok hiç operasyon gecırmedım belkı sanada fikir olurum kendımı aslında dogamız bu insanlar peş peşe kaç tane cocuk yapıyor normal yollarla diye avutuyorum
Mommsy Mervegvn123 bende aynı sizin gibi düşünüyorum tercih sorulunca insan kararsız kalıyor maalesef yapabilir miyim acaba diye
Mervegvn123 Mommsy sonucta bilmediğimiz bir deneyim önünüze eksilerini artılarını koyun kim ne derse desin o anı biz yaşayacagız eğer cesaret edebiliyorsanız doğamızın getirdiği daha ağır basıyor benım fikrimce ama yapamazsakta denemiş oluruz kafasındayım ☺️