İlk gebeliğimde kolestazdım. 37de iyice arttı geceleri uyutmayan,yemek yedirmeyen iştah kesen, ağlatan bi kaşıntım vardı. Kendi doktorum özeldeydi ve riske atmayalım sezeryana alalım dedi. Emin olamadım normal doğum istiyordum sonra Zeynep Kamile devlete gittim orada acilde muayene ettiler bekleyeceksin yapacak birşey yok şuan için değerlerin çok yüksek değil dediler. Başka bir özelde 3. Doktora göründüm o da teşekküllü bir özelde sezeryan önerdi. Velhasıl kaşıntılar stres uykusuzluk son günlerin tam yazın ortasına denk gelmesi, doğumdan bir ay önce gelip 6 ay daha gitmeyecek olan kaynanamın sebep olduğu stres derken deli gibi kaşınmalarım üzerine kendi doktoruma güvenerek 38de spinal sezeryan oldum. Doğumdan sonra 2-3 gün içinde kaşıntılarım bitti. Hamdolsun geldi geçti üzerinden 7 yıl. Benim kolestaz genetik. Annem 9 ay boyunca kaşınırmış. Riskli diye 3. Gebelikten sonra tüplerini bağlamış doktoru. Şimdi de 30 haftalık hamileyim hafif kaşıntılarım başladı. Tavsiyem suyunuz ya da sancınız gelene kadar sabredin. La Roche posayın egzama için olan nemlendiricisi iyi geliyor kaşıntılara. Normal doğum olması için gayret göstermenizi öneririm. Sezaryanda toparlamak biraz daha zor. Değerleriniz normalden ne kadar fazla onu öğrenin. Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah