D-ua 25 haftalık hamileyim bebeğim 2 hafta geriden geliyor ve bu durumu 22 haftada öğrendik. Fetal dna yaptırdım. Sonucunda bişey cıkmadı. Ama gittiğim Perinatoloji bebeğin gelişmediğini ve trizomiden süphelendiğini soyledi. Aminosentez istedi. Bu durumu yasayan var mı? Bu şekilde 10 gün daha devam edersek bebepi mecbur alıcaz dedi. Bu kadar küçük haftada olması nasıl yasar. Aklımı kacıracağım. Fetal dna da sonucu temiz cıkıp sonra sorun yasayan oldu mu acaba? Ne olur cevap verin sanki nefes alamıyorum 😭
miraninannesi_ D-ua Allah yardım etsin balım ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah çok büyük bir mucize bir şans herşey ondan kurban olduğum den yardım et.
Ozgeccc- D-ua bence korkmayın ben çok duydum etrafımda o haftalarda bi gerilik oluyor sonra 30ncu haftalara yakalıyorlar haftalarını
Hlycsr91 2 hafta geride olduğunu bu haftaya kadar doktor hiç fark etmedimi. 😢 çok üzüldüm sizin adınıza.
miraninannesi_ Hlycsr91 3 hataya kadar geri olması normal kabul ediliyor. Onun için bieşy dememiş olabilir geç döllenme diye 2 çok büyük bir rakam değil kaç kilo peki?
D-ua Hlycsr91 22 haftada detaylı ultrasonda farketti. 30. Haftalarda bekleriz ama 20 haftalarda beklemeyiz bu durumu dedi. 1 aydır koşturuyorum. Değişmedi durumu daha kötü oldu. Erken alınmasına razıyım zor da olsa. Bari Allahım engeli vs olmasa. O kadar fetal dna testi yaptırdım. Sonucu güzel hala ikna olmadı doktor
Beybicik Hlycsr91 O öyle olmuyor. Mesela 20 haftaya kadar normal gitmiştir. 20. Haftada bir sebepten dolayı gelişimi durmuştur. 22. Haftaya gelindiğinde bebek 20 haftayla uyumludur, yani 2 hafta geridedir.
D-ua miraninannesi_ Aminnn inanın tükendim önce olmadı oldu sevindim şimdi boyle oldu. Nasıl bir cıkmaz dayım anlatamam. Bütün yollar kapandı😭
D-ua miraninannesi_ 614 gram. Küçük bir bebek olduğunu her doktor soyledi. Dün ki kontrolde perinotoloji doktoru bebeğin beslenme yada genetik olduğunu soyledi. Trizominin üzerinde durdu. Tarama yaptırdığım için genetiği ikinci plana attım ama aminosentez yapalım mı dedi. Fakat yapsak bu defa sonuc en az 3 hafta o kadar beklemeyebilir bebek dedi. İçim çok yanıyor
D-ua Sedaozz izmirde perinotoloji ana bilim dalı başkanına gidiyorum. İnanın alanında doayen biri. Yani daha üstüne gidicem bir prof yok 😭
Haticevrl D-ua iyide anlamadım o haftalarda 630 gramdi banada iki hafta geriden dediler sıkıntı olmaz minyon olucak dediler bidaha gittiğimdede aynı şekilde sağlıklı ama biraz küçük olucak sorun yok dediler izmirde yim bende iki doktora birden gidiyorum ikiside 2 haftanın sorun olmcagini soyluyo
rumeysakara12 D-ua benim de 24 haftada 500 gramdi doktor normal dedi kapatır dedi ama bence çok üzülmeyin inşallah yakalar
Betbet3434 D-ua tam 25. Haftada mı 614 gram idi? Yani tam gün verir misiniz ona göre değerlendirelim 24+5 ile 25+3 çok şey fark eder mesela
D-ua Ozgeccc- keşke yakalasa. Ama yakalamadı. Gecen bana %10 sınırdasın demişti. Dün gittiğimde %1,5 su an cok riskli bu tablo dedi olumlu gram bişey duymadım dün😭
zmr_enby2 D-ua kuzum Rabbim tez zamanda bir çıkar yol göstersin inşallah lütfen üzülmemeye çalış çünkü miniğin bunu hissediyor 😔 başka doktorlara görün ve gerçekten her denen de çıkmıyo bunuda aklının bı kenarında bulundur içini ferah tut 🙏🏻❤️
miraninannesi_ zmr_enby2 aynen arkadaşım dediği gibi başka doktorlara git 25 hafta 630 çokta küçük değil gibi 29 da benim ki 970 Di nasıl oluyor. 2 li testte yüzde kaçtı lütfen başka yerlere de git özele git Allah yardım eder. Haber ver bize de
D-ua zmr_enby2 Allah razı olsun. Yorumları hepinizin cok kıymetli. Dün den beri aglıyorum. Öyle bir cıkmaz dayım ki. Ben nasıl yapıcam ne yapıcam bilmiyorum. Tüm yollar kapandı. 😭
Selisscee D-ua 2 hafta gerilik çok önemli olmadığını düşünüyorum 4 hafta ya kadar gerilik olanlar var daha haftası küçük başka doktora gözükün sonuçta hiç gelişmiyor değil gelişi mı geriden geliyor ,bu arada biraz et ağırlıklı beslenmeye çalışın birde süt için bol bol
D-ua Selisscee inanın kan kustum kızılcık şerbeti içtim denir ya. 3 haftadır yaklaşık hep kaşar, muz, badem, et, yogurt vs besledim. Dün bunu da sordum doktor sen dünyayı da yesen bebek almıyor sa ne yediğinin bir onemli yok dedi
miraninannesi_ D-ua fetwl yaptırmışsın bişey yok demiş ne istiyor bu doktor gitme ona Başkaya git lütfen neler duyuyoruz kesin tanılar koyup hiç bişey çıkmayan Allah yavrumuzu korusun
akyol D-ua benim de detaylı ultrasonda iki hafta gerilik çıktı karın cevresinde. Sonra doktorum takibe aldı on günde bir. Ama ara hiç kapanmadı aksine açıldı sürekli. 5 haftaya kadar çıktı gerilik. Beni perinatoloji bölümüne sevk etti. Orda dört gün yattım. Prof. Hiç olumlu konuşmuyordu. Kan akışı her şey güzel ama bebek zayıf diyordu. Bende genetik olabilir mi bende çok küçük doğmuşum diye sorduğumda cevap bile vermiyordu alakası yok gibisinden. Yani o artk bebeğimin bi hastalık ile doğacağına emin gibi bakıyordu. Perinatoloji bölümünde yattığımda 31 haftalıktim. Bebek her an doğabilir diye ciğer gelişimi iğnesi vurdular. Çokta bekletmeyelim alalım bir iki haftaya diyorlardı. Hastanede yattığım süre de psikolojik olarak çok yiprandim. Sürekli kontrol nst artk kafayı yiyecektim. Dua ede ede gecti günlerim. Sonra Rabbim öyle bi güç öyle bi inanç verdi ki yüreğime. Kimsenin dediğini duymadım. Bu hastaneden çıkacam evime gidecem bebeğimi de sağ salim kucağıma Alacam dedim. Doktor gitme dedi çıkışımi yapmak istemedi bebeğin ölebilir hasta olabilir dedi annem aynı şekilde çıkmayalim yat hastane daha güvenli dedi ama orda yaşadıklarım aklıma geldikçe nefesim kesiliyor. Hem bebeğim hem kendi akıl sağlığım için çıktım zorla da olsa.. 37 haftaya kadar evde gece gündüz oturdum dua ettim bebeğimi kucağıma sağ salim alayım diye. 37 haftalıkken kontrole gittiğimde suyun bitmiş suni sancı ile doğuma alalım bebeğini de riske atmayalim dedi doktor. Doğuma girdim 13 saat sonra iki kilo doğan kızımı sağ salim kucağıma aldım🤲 çok küçüktü ama o kadar hareketli bi bebekti ki doğumumu yaptıran ebe bu nasıl hareketli bu kadar küçük olup da böyle kıpır kıpır olan bi bebek ilk kez görüyorum demişti. Çocuk doktoru geldi kontrole küçük doğduğu için kontrol için doğum haneye çağırdılar küveze girmesi gerekir mi diye. Doktor da bebeğiniz çok hareketli çok sağlıklı masAllah sıkıntısı yok alıp gidebilirsiniz dedi ben o şekilde bebeğimi aldım kucağıma çıktım. Sanki kucağıma dünyaları vermişlerdi. Şimdi iki yaşında kızım zayıf uzun boylu bi kız oldu sağlığı da çok şükür yerinde. Hikayemi paylaşmak istedim belki bir umut olur size de. Yaşadığınızi o kadar iyi anlıyorum ki gecem gündüzüm ağlamak ile geçmişti. Kalbinizin sesini dinleyin. Tamam doktorlar da kötülüğümüze bir şey söylemiyor ama ne bileyim ben yaşadıklarımdan sonra Rabbime sığındım sonra Rabbimin de bana verdiği o inanç ile bebeğime sağ salim kavuştum.
December D-ua fetal DNA testi %99 doğru sonuç verir demisti benim doktor. Trizomiye fetal DNA testinde bakılmıyor mu ki. Ben de yaptırmıştım temiz çıktı kafam rahat diyordum demek ki oyle olmuyormus. Çok üzüldüm sizin adınıza lutfen kendinizi yipratmayin belki de oyle bir durum yoktur ilerleyen dönemlerde toparlayacaktır eminim.
Sureyya1 D-ua cok zor bi durum ne denirki insallah duzelir ama doktor hakli biz ne yesekte bebek almiyirsa almiyor. Fetal dna da cikar diyolar aslinda sonradan gelisen bi olay mi acaba kilosu falan artsa en azindan erkende dogsa daha iyi olur. Allah yardimciniz olsun. Bebege giden kordonda centik falan mi varki yada damar mi eksik oyle bisey soyledi mi
D-ua miraninannesi_ bugun doç. Bir doktora geldim şimdi sıra bekliyorum. Ne diycek bilmiyorum. Perinotoloji dün bayramdan sonra gel bu tablo boyle devam ederse acil alıcaz dedi. İnanın öyle bir girdap ki bir insan daha nasıl bir çaresizlik yasar😭
Ozlemdrn D-ua fetal dna temiz cikmis 2 hafta gerilim önemli değil fiyolsr lütfen başka yere gidin böyle stresle daha kötü olursunuz sizde bebekde üzülmeyin nolur başka doktora gitmenizi öneririm özelde perinatoloji doktoru yokmu hic
zmr_enby2 D-ua Cümlemizden canım ❤️ Allah büyük kardeşim benimde şuan down sendrom olabileceğini söylüyorlar ama bunların hepsi ihtimal güzeli düşün güzeli gelsin herşey gönlünce gönlümüzce olsun inşallah 🤲🏻
Cerennn_ D-ua çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın ama böyle kendini kahretmenin sana da bebeğe de hiç faydası yok kuzum. Evet çok zor Allahım güç kuvvet şifa versin en başta. Ama güçlü dur bebeğin için. Başka doktorlara da görün. Prof diye herkes mükemmeldir diye bir şey yok. Mutlaka başka görüşlerde al. Bilemezsin belki herşeyi yolundadır 🙏🏻
Mrv2112 D-ua ben 21+2 de detaylıya gittigimde 19+5 olduğunu söyledi başta cok panik oldu doktor sonra ılk kalp atısı vs bunları kontrol ettı geç döllenme problem yok 2 hafta sonra gel raporu tamamlayalım dedi organlarında problem olmadı ama sımdı sızın postunuzu görünce cok panik oldum bu kadar onemlı mı bu gerılık fark kapanmıyor mu
D-ua miraninannesi_ Aminnnnn Allahım ne olurdu 30. Haftaları görsem. Dua edin bari haftaya biraz düzelmiş olsun 😭
Cekilmezbirkiz miraninannesi_ başka doktordan görüş almadan asla bebeği aldırma henüz çok küçük ultrason farklılıkları olabiliyor