Epidural normal doğum sancısı çekerken annenin sırtına takılan bir kataterden ihtiyaç duyuldukça anneye anestezik madde vermek için halk arasında prenses doğum denilen şey o sırtındaki kateterden ilaç verildikçe sancın hafifliyor eğer normal doğum olmazsa oradan ilacı fazla vererek sezaryen doğuma hazırlıyorlar , spinal ise sezaryen doğumlarda tercih edilen belden uyuşmalı dediğimiz olay ondada sırtından iğne vuruyorlar ama belden altını hiç hissetmiyorsun sadece çekiştirmeleri hissediyorsun, ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltebilirsiniz 😄😄 ben ilk bebeğimde spinal oldum sedyede otururken öne eğik bir şekilde duruyorsunuz iki tarafınızda da hemşireler oluyor hareket etmeyin diye iğne yapılırken acımıyor damar yolu açtırmak gibi düşünün sadece ilacın verildiğini anlıyorsunuz bi soğukluk oluyor o anda zaten hemen yatırıyorlar sonrasında da uyuşmuş oluyorsunuz bacaklarınızı oynatıyorlar hissediyormusun diye sezaryende de sadece bebeği çıkarırken ki çekiştirmeleri anlıyorsunuz geri kalan kesme dikme işlemini fark etmiyorsunuz bile ☺️