Asafinannesi Eveeet anneler anne adayları ❣️ Burada hep normal doğum hikayemi yazmayı hayal etmiştim ama gelin görün ki Paşam sezeryanla katıldı aramıza 😍 öncelikle sezeryana kolay diyenleri ve normal olmayan doğumu doğumdan saymayanları saygıyla (❗️) selamlayarak hikayemi anlatmak istiyorum 😅 Çok enerjik son ana kadar koşuşturmalı geçen hamileliğim 38. Haftasında cuma günü kontrol için gittiğimde nstde bebeğimin kalp atışlarında yavaşlama olduğunu gördük.. tabi bu büyük bi endişeydi benim için ve suyunda az miktarda azalma olduğunu söyledi doktorumuz. İstersem normal doğum için bekleyebileceğimi, ancak doğum anında olacak olan sancıların bebeğime ağır gelebileceğini, ani ve müdahale edilemeyen sonuçlar doğabileceğini söylediğinde doğumun nasıl olacağını düşünmeye bile gerek duymadım tabiki.. her an normal doğurabilirdim ve bebeğim buna dayanamayabilidi, ihtimali bile dünyayı başıma yıkmaya yetti.. doktorum sancılarımın da artmasından ve normalin getireceği tehlikelerden dolayı en kısa zamanda yani pazartesi günü sezeryan önerdi tereddütsüz kabul ettim.. tabi nasıl bi heyecan nasıl bi endişe anlatamam 💕 Oğlum eve gelecek diye iki gün boyunca temizlikler hazırlıklar neler neler.. içim içime sığmıyor bi taraftan da hastane odası için vs düşündüğüm hazırlıkların hiç birini yapamamıştım, dış mekan çekimi yapacaktım, henüz 2 hafta var diye acele etmedim, bunlar içimde kaldı diye De ayrıca bi üzgündüm tabi.. ve pazartesi sabahı; aman Allah'ım sanki bayram havası ❣️ Kalabalık bi şekilde hastaneye gittik, saat 8.30 da yatışım yapıldı; 12.20 de ameliyata alındım aklım yerinden çıkacak gibiydi birazdan oğlumu görecektim 🙏 özellikle epidural istemiştim doğar doğmaz yavrumu görebilmek için 😌 12.25 de sırtımdan yapılan iğneyle nefes alışımın değiştiğini farkettim.. hayır; iğne hiç acıtmadı sanırım ben panikledim 😪 parmak uçlarımdan gelen sıcaklık ve uyuşma hissi iyice panikletti beni yanındaki doktor 12.30 da ‘başladılar’ dedi.. tabi ki sıfır his.. nefrsimi kontrol etmekte aşırı derece zorlandığımı biliyorum. Etrafımda sürekli koşuşturan doktorlar sürekli seruma verilen ilaçlar vs iyice şoka soktu beni.. tam karşımda saat vardı dk dk biliyorum neler olduğunu.. 12.40 da ‘bebeğin başı çıktı şimdi biraz baskı hissedeceksin‘ dediler ve o biraz baskı dediği şey yani bebeğimin gerisinin çıkışı beni tam anlamıyla şoka sokmustu artık nefes alamıyordum 😔 saat 12.45 dünyanın en güzel sesini duydum❣️ Tam anlamıyla ağlamamıştı. Bu beni endişelendirdi ama doğduktan bir dk sonra göğsüme koydular öptüm kokladım yavrumu Aklım almıyordu o abı yaşıyor olmayı ❣️ Sonrasında; verilen 3 doz sakinleştirici ve 3. Doz uyku ilacından sonra kendimden geçtim.. ben soğukkanlılığıma güvenmiştim ama bebeğime bişey olacak korkusu sanıyorum bu hale sokmustu beni.. 12.30 gibi odama aldıklarında oğlum hala gelmemişti sancıdan kıvranırken gözüm kapıda bekledim yavrumu; gelmedi.. iki saatin ardından solunum sıkıntısı olduğunu; yoğun bakımı üst düzey olan başka bir hastaneye sevki gerektiğini söylediler.. felç gibiyim uyuşukluğum geçmemiş henüz koşmak istiyorum evladıma ama hareket edemiyorum.. hayatımın belki en çaresiz anlarından biriydi.. her kafadan farklı ses her kes başka bişey söylüyor odamı süslemişler sürpriz olsun diye; ama bebeğim yok odada; diğer hastalar meraklı meraklı bakınıyor kimisi acıyarak.. bütün gece yürüdüm bi an önce çıkmam gerek hastaneden diye; kaçmayı bile denedim hatta; oğluma gitmeliydim... ertesi gün doktorum bi gece daha kalmamı söylediğinde yalvardım bırakın beni diye; ayakta duramıyorken koşarak gittim diğer hastaneye.. doktoruyla kendim konuştuğumda içim bi nebze olsun rahatladı... 12 günlük yoğun bakım sonunda ikinci bayramımız oldu 9 kasım, taburcu ettiler yavrumu ❣️ Şimdi yanı basımda uyuyor cennet kokulum; bu 4. Gecemiz ✨ 29. Ekim Pazartesi günü saat 12.45 de 3000 gr 50 cm olarak dünyaya geldi yavrum ( ben ona cumhuriyet çocuğu diyorum 😋) ❣️ 12. Gün koklayabildim bebeğimi 🙏 Allahım kimseye yaşatmasın bu çaresizliği 🙏 he epidural sezaryene gelince; tek şükrüm çocuğumu o an görebilmiş olmak, genel olsam göremeyecektim bebeğimi.. ameliyat Yerimin iyileşme süreci de yaşadığım ağır grip yüzünden uzun sürdü.. tam anlamıyla bi eziyetti sanıyorum ama hersey onu koklayana kadar, hersey o gülümseyene kadar 🙏 Uzun uzun anlatmak istedim yaşadıklarımı; biz artık Happy kids e geçiyoruz, hakkınızı helal edin 🙏 Rabbim hepinize mutlu güzel doğumlar ama en önemlisi sağlıklı kavuşmalar nasip etsin 🙏 ben bu dönemi tevekkülle atlattım 🙏 hastalık da sağlık da Allahtan; mevlam hepinize herseyin en güzelini en hayırlısını yaşatsın inşallah 🙏🙏🙏 Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın anneler; Ömer Asaf beyden kocaman öpücükler sizlere 💋
GizemKaan Asafinannesi okurken gözlerim doldu canm gözün aydın olsun ☺️☺️🧿 Allah sağlıkla huzurla bebeğini büyütmeyi nasip etsin 🙏🏻🙏🏻💕💕
Arzymn Asafinannesi Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, şimdi tamamen iyileştin mi? İyileşme sürecin ne kadar sürdü ?
3cocukannesi19 Asafinannesi bizde kararsızız hala Ömer asaf koyalım dedik sürekli değişiyor 🤭🤣bebiş 5 günlük şuan 🤭
Yaceemm Bu anlattığınız spinal sezeryan. Epidural da bele bir katater takılıyor. Sadece iğne vurulan spinal.
FatmaDalCevik Hosgelmıs omer rabbım saglık versn evlatlarımza bende omeri beklıyorum cuma gunu spınal anestezı ıle oglumu kucagıma alıcam ıns👶🏻
Purple Asafinannesi okudum ve cok gzel hislernizi anlatmisiniz bnde sezaryenle ypacm dogumu ve cok korkuyorum bi bilgimde yok epidural dedgniz ne oluyo? Bu sezarynde hangsi daha iyi sizce