nevzatbaskomser bir de şöyle bir durum var ki maalesef bazı şeyler yeterince araştırılmadan uygulamaya geçiliyor. Korona aşısı gibi. Zararları şimdi şimdi ortaya çıktı ve kanıtlandı. Yani bundan yıllar sonra şeker yüklemesinin de zararları ortaya çıkabilir şaşırmamak lazım böyle bir şeye.
Tabi uzun vadede zararı olacağını düşünmüyorum ben çünkü bazen deli gibi tatlı yediğimiz günler oluyor, şahsen benim öyle. Ama aniden bebek varken yükleme yapmak onun için zararlı bence gebelik şekeri varsa. İnsanlar komaya giriyor yüksek şekerden, gözünü, ayaklarını kaybedebiliyor. Şekeri olana tespit için şeker yüklemek başına ne gelecek bir bakalım demek gibi bence. Babama da bu sebepten yükleme yapılmamış, şeker var zaten tahlillerde ve 3 aylık şekerde belli, yükleme yaparsak göze, böbreklere vs vurabilir deyip yapmamış doktorlar.
Yine yaptıracak olanlar bence en iyisi bi açlık tokluk bi hafta kontrol etsin yüksekse gebelik şekeri varmış gibi diyetle prosedüre başlasın şekeri olan bünyeye o dozda şekeri yükleyip bebeği riske atmasın.