Merhabalar,
Kızımla birlikte 3. Günümüzde evimden yazıyorum. Uzun oldu ama iki doğumu da yaşadım. Her gün **doğum hikayeleri ** okuyup kendimi hayal ederken tamamen kendi hikayesi ile geldi prensesim. 38+5 olmam ile birlikte sabırsızlık ve belirtilerin olmamasından kaynaklı tedirginliklerim başlamıştı. Hamileliğimin başından beri normal doğum planlamıştık ve doktorum da uygun görmüştü çatı muayenesinde gel gelelim ki sancı yoktu ve 14 Nisan sabah kontrolümüz vardı. Son kontrolde doktor baş geliş olduğunu ancak henüz kanalda olmadığını söylemişti. 13 Nisan perşembe günü bayram temizliğine giriştim tek başıma kapı, cam, koltuk ne varsa başladım temizliğe. Kendimi öyle kaptırmışım ki en son yerleri siliyordum elimde bezle. Temizlik bitirdikten sonra belimde yorgunluğa bağlı ağrım gitsin diye yarım saat sıcak duşa girdim. O kadar iyi geldi ki tüm yorgunluğumu aldı resmen. Tam duştan çıkacaktan eşim geldi işten bende çıktım bornozumu giydim derken bacaklarımdan sımsıcak beyazımsı bir su. Banyo yerleri koyu renk olduğu için miktarıda görmüş oldum baya gelmişti be ılık ılık akmaya devam ediyordu. Eşimle birbirimize bakakaldık ama ikimizde nasıl mutluyuz. Hemen saçımı taradım giyindim ve hastaneye geçtik. Geçerken hemen doktoruma haber verdim hastaneye geçiyorum diye. Nöbetçi doktor ilk muayenemi yaptığında doğumun başladığını söyledi ve suyum gelmeye devam ediyordu. Ancak kafanın kanalda olmadığını ve açıklığımın 1-2 cm olduğunu söyledi. Sancımda olmadığı için suni sancıyla destekleyeceklerini söylediler normal doğum için yatış yapıldı.
Nst ye bağlandım ilk saat yavaş yavaş suni sancı aldım damardan ve ağrılarım başladı. 1 saatin sonunda nst sonucumu ebe doktoruma gönderdi o sırada kendi muayene yaptı açıklık hala yok kafa hala kanalda değil ama benim sancılarım düzene girmiş ve baya ağrı hissediyorum. Devam ediyoruz vermeye takip edicez açıklığını dediler ben kaltım çömelme hareketi yaptım. Yürümeye çalıştım ama sancı arada öyle vuruyor ki bir kendime getiriyor. Plates topunda hareket falan derken 1 saat daha o ağrıyı çektim. Asla dayanılmayacak bir ağrı değil ama adet sancısından baya şiddetli hissettim ben. Ebe 2 saatim sonunda tekrar geldi yatış yapalı toplam 3 saat oldu nst de sancılarımın yükseldiğini ve nabzımın çok yüksek olduğunu söyledi. Benimle birlikte bebeğinde kalp atışları 160 ı gördü. Çatala çıkalım bakalım açıklığa dedi ancak ne bebek kanalda ne de açıklık ilerlemiş. Ben hem üzüldüm hem strese girdim bebek yoruldu diye. Ebe doktorumuz aradı durumu anlattı doktorum istersen devam edelim istersen alalım sana bırakıyorum dedi. Ben ağrı neyse dayanılır ama bebek kalp atışlarından dolayı hemen sezaryen olsun hocam dedim. Doktor tamam seni hazırlasınlar geliyorum dedi. Yarım saat içinde beni ameliyata indirmek için geldiler. Eşimden ayrılırken sadece ağladım ama daha asansörde hemen kızıma kavuşacağım diye ağzım kulaklarımdaydı. Ekip inanılmaz güler yüzlü karşıladı ve doktorum gelmişti bile. Spinal istedim ve belden yapılan iğne sinek ısırığından fazlası asla değil. Zaten iğneyle sıcaklık ayaklara geliyor ve hemen başlıyorlar. Mide bulantım olmadı hep konuştum zaten 10 dakika içinde kızım sıcacık yanağımdaydı. Ben o gittikten sonra yarım saat içinde çıktım. Odama gittim kızımı bekledim. İlk kontrolleri yapıldı geldi ve her şey o an bitti. İlk yürüyüş asla çok zor değildi. Belkide yapılan ilaçlardan ben zorlanmadım. Doğum yaptığım günün ertesi günde çok güzel geçti hem ayaktaydım odayı bile topladım. 2. Gün benim için daha zordu ama o gece kalmadık eve geldik duş aldım ve rahatladım. Evde hep kendim ilgileniyorum kızımla. Rabbim herkese kolay ve gönlünden geçen doğumu nasip etsin. Ben ikisinide yaşamış oldum. İkisinden de korkmayın sonu çok güzel🌸