2.hamileliğim aynısını yaşıyorum ilkinde de yaşamıştım özellikle gece daha çok oluyor tıkanıklık buda ağız açık uyumaya sebep oluyor ağız açık olunca dudaklar ve ağız kuruluğu yağıyor ağız kuruluğu su içme isteğini arttırıyor gece 1 litre su içiyorum 5 kere falan kalkıyorum sonra bunlar idrarı atmak için tuvalete kalkma isteğiyle birbirini tetikleyen şeyler kbb doktorum bazı hamilelerde (ben burun ameliyatı olmuştum) ameliyat olsun olmasın her hamile annenin burun mukozası şişebilir burun mukozası şiştiği için tıkanıklık yapar demişti illiadin çok güzel burnu açan bir sprey ama alışkanlık yapıyor (madde,sigara vs) gibi gerçekten bende de yapmıştı burnum tıkalı değil ama sıkma isteği geliyordu bu iliadin güzel ama tehlikeli bir ilaç uzun kullanımı bebeğe zarar veriyor gelişiminde okyanus suyu tuzlu su İngiliz nanesi yağı burun bandı bunları kullanabilirisiniz 1. Hamileliğimde yaptığım hatayı 2. Yapmadım okyanus suyu+İngiliz nanesi yağı+burun bandı+tuzlu su bunları yapıyorum özellikle yatmadan önce bunlar doğal hemde iyi geliyor bu şekilde benim tecrübem 🙏