3934 Merhaba özellikle son trimesterda yasanan açıkcası kimseden duymadıgım ve belki birileri sayemde okur diye üye olduğum bir şey yasıyorum. Gebelik kolestazı. Vücudun genelinde özellikle sanırım belden aşağısının şiddetli kaşınması ve bir kaç baska belirti ile kendini gösteriyor ve aslında gebeliğin haftasına göre önem arzeden bir durum. Karnım zaten çatlıyor kaşınır diye düşünüp geri kalanı şiddetli kaşınmaya baslayınca tam uyuzlu gibi olduğum yerde kızartıncaya kadar kaşımaya basladım. Ve öğrendim ki bu safradaki asit birikmesi artışı ile alakalı ve bebeği tehlikeye atabilecek bir duruö şu an 38+1 deyim. Kan testinin sonucuna göre doğumu başlatabilirler. Başınızq gelirse muhakkak beklemeden doktorunuzw bilgi verin o yönlendirmese bile vücudun şiddetli kaşınmasının normal olmadıgını bilin.
Aspenya44 3934 ilk nasıl anladınız benimde sadece bacaklarim kaşınıyor ama bu gevelikten öncede vardı hafif hafif öyle rahatsız etmiyordu beni ama şu son aylarda bitirdi beni . Yarın acile gitsem bakarlar mi acaba
Aytensezgin 3934 ben malesef bu sebepten erken dogum yaptım oğlum 11 gün küvezde kaldı.. hamileliğim zaten sorunlu geçiyordu ama kolestaz gibisini görmedim allah kimseye vermesin… sizede çok geçmiş olsun
Sakirey Benimde ellerimde ve ayaklarımda aşırı kaşıntı oluştu 30 haftada doktor test yaptı ama bişey çıkmadı neden olduğunu anlayamadım bende bir türlü
3934 Sakirey safra asitine bakıldı mı? Ve hala devam ediyor mu devam ediyorsa bir kontrol ettirin derim
Asfgjhdd__00 Sakirey canım bende bundan 2 ay önce uyuz atlattım ama tamamen bitirdik ailecek doktor bitmiş dedi yani ama şu 2 haftadır bir kaşıntı var ellerim ara sıra avuç içim ayaklarımın alti bide vücudumda kırmızı benekler arkasından sivilce ama sonra mor mor kalıyor geçiyor anlamadm bundan 1 ay oldu olmadı acilde test yaptırdım kolestaz değil dedi uyuz da değil dedi iyice baktı hemde acildeki doktor sağolsun ama ney bu yani ayın 18ine randevu aldım bakalm busefer nolucak az once kasintidan banyoya girdim iyice yikandm çıktım yine kasiniyorm anlamadm
3934 Asfgjhdd__00 aynı durumdayım. Soğuk soğuğa yakın ılık su ile duş alıyorum ama nafile. Sinirden ağlıyorum artık. Çok zor
Sakirey Asfgjhdd__00 bende ayaklarımda ve ellerimde yanmada oluyor sisiyorda ve kaşıntı olusuyor artık olmazsa aile hekimine gidicem
gokturkmom Asfgjhdd__00 ya nasıl atlattınız acaba uyuzu bende şiddetli kaşıntı ile gittim uyuz denildi bir haftadır verdikleri kremi sürüyorum ama fayda yok
Asfgjhdd__00 3934 Allah yardımcımiz olsun canım vallahi 2 .gebelik ama beni çok zorluyo oturdum aglicam vallahi eşimle sürekli kavga ediyorz kasimakdan heryerim yara yatakda uyuyamiyorm kaşıntı sesinden diyo ama yapacağım bişey yok gidip diğer odalarda kasiniyorm
yagmurgunes Merhaba, değerleriniz referans aralığının ne kadar üstğnde çıkmıştı acaba? Çılgınlar gibi kaşıntım vat, uyku uyuyamıyorum değerler de yüksek çıktı ama doktor bu kadarlık yüksekliklr kolestaz diyemeyiz diyor. Olası sonuçlarını okudukça ödüm kopuyor.
Baharbade10 gokturkmom eczaneden kükürt kremi alın yada direk aktarlar satıyor o bana çok iyi geldi ve sabunu nu kulllann uzun süre duş jeli vs kullanmayın kıyafetleri sürekli yıkayın inşallah geçer benim 2 ay sürdü geçti şükür
Asfgjhdd__00 gokturkmom canım bı tane losyon var xabion diye hem çocuklar için var hem yetişkinler için düzenli 2 ay kullandınmi hergun sürüp akşamına banyo sonra yine sürer temizliğe dikkat edersen anca onla geçiyor diğerleri gram ise yaramaz
gokturkmom Baharbade10 1 ay sonra doğumum var geçmeyecek diye çok korkuyorum doktorun verdiği kremde kükürt içerikli ağır bi krem ama fayda etmedi pazartesi tekrar başka bi doktora gidicem, kıyafet havlu nevresim ve varsa kaynatarak suda bekleyerek yıkıyorum ama bilmiyorum inşallah geçer doğuma kadar
Busrayilmaz18 gokturkmom uyuz olan yerlere tar naneyi lapa yapıp koyuyorlarlarmıs bir yerde okumustum, bir de etrafınızda odun kullananan fırın varsa meşe külü ile vucut ovuluyormus. Allah yardımcınız olsun, benimde bir yakınm oldu. Onlar kıyafetlerini yıkamadan 3 gün bir posette baglayıp beklettiler yıkayınca da 3 gün bellettiler bu sekilde ölüyormus o minik hayvanlar.
Buseozzbayy Arkadaşlar bu uyuz falan değil Pupp hastalığı bende oldum. 2. Haftaya girdim hala ilk günkü gibi devam ediyor tüm vücudu sardi yüz hariç çok kötü birsey doğum olunca geçer dedi doktor 37. Haftaya gireceğim inşallah en kısa sürede bitsin diye dualar ediyorum hergun duş alıp bütün vücudu yaglayip kremliyorum günde 3 4 saatten fazla uyuyamıyorum kasintidan Allah yardımcımız olsun Cook kötü birsey ağlıyorum bazen. Annelik karnındayken basliyor işte…
gokturkmom Asfgjhdd__00 ya bide onu denicem o zaman bana wilkinson pomat diye bi krem verdi çok çok kötü kokuyor ve çok pis leke bırakan bir krem üç gün sürüyorum üç gün sonra banyo yapıyorum ama hiç faydasını görmedim ya daha çok yayıldı