Hiçbir şey anlamadığım ve çok hızlı ilerleyen bi doğumdu😅39+4 te 3 Nisan pazartesi günü ara ara kasılmalarım oluyordu.Ama devamı gelmiyordu.Gelip giden kasılmalardı.Saat 16.30 gibi 10 dakikada bi kasıklarımdan sancı girmeye başladı.Herhalde bu doğum sancısı deyip çok heyecanlanıp hemen duşa girdim.Duştan çıkıp hemen makyaj yapmaya başladım😅Saat 17.30 gibi kasılmalar 7 dakikaya bi düştü.Sürekli dakika tutup sancıların kaç dakikada bi geldiğini takip ettim.Hemen doktorumu aradım.Doğumun başladığını söyleyip, biraz evde sancı çekip boştan yere hastanede beklememem gerektiğini ve saat 20.00 gibi tekrar aramamı söyledi.Tabi o esnada sancılar hafif hafif geliyordu.Annemlere haber verdim hemen.Makyajımı yaptıktan sonra vakit kaybetmeden saçıma fön çekmeye başladım😅Hazırlandıktan sonra hemen bişeyler hazırlayıp yemek yedim.Çok açtım çünkü😇Sancılar saat 20.00 gibi 5 dakikaya bir düştü ve yavaş yavaş şiddetlendi.Doktorumu tekrar aradım doğumun yavaş yavaş ilerlediğini söyleyip, saat 22.00 gibi tekrar aramamı söyledi. Saat 20.00 den sonra sancılar 3 dakikaya bi düştü ve çok şiddetlendi.20.45 gibi annemler geldi.Annem hemen doktoru ara 22.00 a kadar bekleme dedi.Çünkü yere eğilip karnımı tutmaya başladım.Sancıların şiddeti daha da artmıştı.Doktorumu aradım hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi.Evden çıkarken tuvaletim var yapıyım öyle gidelim dedim.Annem girmeme izin vermedi😅Hemen acele bi şekilde evden çıktık.21.20 gibi hastanedeydik.Doğumhane katına çıktık.Hemen hemşireler koluma girdi.Ama ben yürüyemiyodum.Hemen tekerlekli sandalye getirdiler ve 4 5 kişiyle bi odaya girdik.Muayene ettiler(O kısım biraz acı vericiydi) ve tam açıklık(9 cm) var dediler.Beni tekerlekli sandalyeye bindirip hemen gidiyoruz dediler.Ben doğurduğumun farkına varmayıp nereye gidiyoruz diye sordum😅Doğuma dediler.Giderken de ben epidural istemiştim ama dedim.Epidurale vakit yok doğum başlamış dediler.Sonra bi odaya girdik.Çatala çıkardılar ve damar yolu açtılar.Sancı gelince nefesimi yarıda kesmeden ıkınmamı söylediler.Ben bi kaç kere ıkındım ama nefesim yetmedi.Sonra ebe morarana kadar nasıl ıkınmam gerektiğini gösterdi.Ebe ve hemşireler çok ilgiliydi.Hadi canım benim olcak bu sefer diye diye destek oldular.Bir kaç kere daha denedim ama yine ıkınamadım.Ikınamadığım için kesi atmışlar ama ben hiçbir şey hissetmedim tabi.Sonra bebeğimin doğmasıyla o rahatlama hissi inanılmazdı.Saat 21.30 da doğum odasına girdik ve yarım saat sonra oğluma kavuştum.Hastaneye geldikten 40 dakika sonra doğum gerçekleşti ve hemşireler biraz daha geç kalsan evde doğuracakmıştın dediler😅Şimdi 12 günlük olduk ve onun mis gibi kokusu her şeye değer.