snmprlk_ bence yaptırmalısın, belki özel çocuk da olsa aldırmak istemeyebilirsin tabi ki bu sana ve eşine kalmış ama bunu önceden bilmek, ona uygun ortam hazırlamak, kendinizi ona göre hazırlamanız onun hakkı.
O bilmediği bi dünyaya gelecek ama siz neyle karşılaşacağınızı bilirsiniz. Zor bi işlem değil zaten normal usg kontrolü yapılıyor ve iki tüp kan alınıyor 1 hafta içerisinde sonuç çıkıyor sonucu da doktorunuzdan alıyorsunuz e nabıza düşen rakamlar yeterli olmuyor grafik ile bi risk hesaplaması çıkıyor.
Ama bu demek değil ki %100 sonuç veriyor, hayır
Bu bi tarama testi, tanı testi değil, eğer örnek veriyorum 1:500 ya da altında risk çıkarsa doktorunuz size sıvı almayı ya da fetal dna önerir.
Sıvı alımının riskleri var; bebeğin suyunda azalma,düşük yapma riski, sıvı alınan deliğin enfeksiyon kapma riski vs.
Fetal dna ise %99 sonuç veren bi test, anneden kan alınıp yurtdışına gönderiyorlar ortalama yanlış bilmiyorsam 2-3 haftaya da onun sonuçları çıkıyor, sadece down sendromuna değil sma vb hastalıklara ve cinsiyete de bakılıyor, fakat maliyetli bi test 5-6bin civarı.
Ben sadece normal standart olan ikili testi yaptırdım ve 1:16.000 çıktı yani düşük derecede risk çıktı ve bu yüzden sıvı alımı ya da fetal dna’ya gerek duymadım, inşallah sizinde öyle olur ❤️