gamzeakin__ bizim istediğimizden ziyade bebek ne istiyor nasıl geliyor daha önemli. Önce bütün şartların gerçekleşmesi gerekir. Doğum pozisyonu açılma sancı… eğer bi aksilik olmazsa ve yolunda giderse belki suni sancıyla epidural yaparsın. Bende öyle olmuştu.
36+4 le sancıdan dolayo gittim gecesinde 1 cm sabah 3 cm açıklığa ulaşmıştı ( ilaç ve serumlarla yavaşlatmaya çalışmak istesekte olmadı)
Bu sefer doğum artık başlamış oldu ve suni sancıyla süreci hızlandırdık 6 cm de anesteziyle sancılarm hafiflemeye başladı ve doğuma girdim.
Bence doğumların arasında bir fark yok öyle yada böyle doğum gerçekleşiyor. Normal doğumda çatala çıkmak insanı geriyor belki ama bence orda sağlıkla dünyaya getirmeyi düşünmek lazım. Sonrasında daha hızlı toparlıyorsun
Sezeryanda uyuşmadan kaynaklı hissetmiyorsun doğum gerçekleşiyor ama bu sefer asıl iş doğumdan sonraki ağrı sızı oluyor. Bence asla korkma. Kötü hikaye dinleme okuma. Herkesin doğumu çok çok başka. Annem beni çok zorlanarak doğurdu sonrasında da çok ağrısı oldu normal yapmıştı. Onu dinleseydim güzel bir doğum hikayem olmayacaktı. O yüzden kıyasta yapmanı önermem. Güzel düşün ve güzel olsun 🙏