Tamamen pozitif olsun isterdim ama sonunda az bi negatiflik yaşamış olabilirim..
Sabah 7:10 gibi yatışım yapıldı. 7:35 gibi lavman yapıldı. 7;45 de nst bağlandı ve 7:50 de başladı suni maceramız..
Ebenin ilk muayesinde açıklık 4 cm ama başı yerleşmiş en geç 11 e doğurursun dedi, aldı beni heyecan.
Sonra sunim yavaş yavaş başlandı çünkü tansiyon sorunum var arada yükseliyordu o yüzden azar azar verdiler. 10 gibi açıklığa bakıp 5 buçuk 6 cm dediler. Doktorum 10.30 gibi suyumu patlattı ve ondan sonra asıl sancılar başladı.11 gibi artık inlemeye biraz da bağırmaya başladım. Bazen öyle bi bastırıyordu ki yerimde duramıyodum. Sancı geldikçe tuvalette gibi oturup ıkındım, sancı geldikçe pilates topunda zıpladım sancı geçince sağ sol yapıp, daire zikzak çizdim. 12.30 gibi çatalın oraya geçtim. Yere secde pozisyonunda yatar gibi durup sancı geldikçe ıkındım. Bu süreç içinde ebeler çok çok güler yüzlüydü sağolsunlar bir dediğimi iki etmediler. Ben onlara kızdım bağırdım ama ses etmediler. Tepkileri hep canım, kuzumdu.. saat 1 gibi doktorum geldi. Açıklığa baktı 9 cm çok güzel dedi. Eli içimdeyken sancı geldikçe ıkınmamı istedi bebeği itebliyor muyum diye bakmak için. Güzel itiyosun dedi doktorum ama rahimin üst tarafından başı geçmiyordu bebeğimin. Artık ıkınmaktan bağırmaktan halim yoktu. Bayılcam ben diyodum sürekli. Sonra doktorum bebeğinin artık çıkması lazım orda daha fazla kalamaz hadi hep birlikte diyerek güç verdi. Bikaç güçlü ıkınmam ve ebenin karnıma bastırmasyla sesini duydum kuzumun. O an gözlerimden yaş aktı. Hemen göğsüme koydular öptürdüler doktorumla fotoğraf falan çekindik. Bebeğimi yan tarafıda hazırladılar o sırada benim dikişlerimi atıyordu doktorum. Dokotrum son anda biraz kesi atmak zorunda kalmış bide sağolsun bebikom makata doğru 2-3 cm yırtarak gelmiş. Uyuşturucu iğne yaptı doktorum dikime başladı. Hissedersen söyle tekrar iğne yaparım dedi. Acıyor dedim tekrar iğne yaptı yine açıyor dedim yine iğne yaptı.3 kere uyulturucu yaptı. Dikişlerim bitti bende giyindim kızımı kucağıma aldım çıktık. Sonundaki acıyı saymazsam güzeldi doğumum. 13:19 da 3650 gram 51 cm olarak 37+1 günlük doğdu meleğim. Şimdi ona baktıkça içimi huzur kaplıyor. Çok şükür Rabbime bana da hikaye yazmak nasip oldu. Darısı tüm bekleyen ve isteyenlerin başına olsun inşallah 🌸🤗
Aramıza Yuvamıza Hoşgeldin Öykü’mm