herkesherseyicokbiliyorzaten ElaytA aslında Asel sadece bal demek cennetle bir alakası yok. Çünkü Arapça da asel bal demek
ElaytA herkesherseyicokbiliyorzaten google da da o şekilde yaziyo başka bi isim listesinde de öyle okumuştum. O nedenle Nilayin yanına onu da ekledik
Serap-asel herkesherseyicokbiliyorzaten Asel kelimesi Arapça kökenli bir isimdir ve Kur’an-ı Kerim’de adı geçen, Cennet’teki dört ırmaktan biridir. Kelime anlamı “bal” veya “bal ırmağı” şeklindedir.
herkesherseyicokbiliyorzaten ElaytA nasıl isterseniz öyle koyun. Sadece anlamı öyle olmadığı için söyleme gereği duydum. Bal anlamını taşıyor asel, bu anlamla da güzel olduğunu düşünüyorum hoş bir isim ve hoş bir anlam
herkesherseyicokbiliyorzaten Serap-asel aslında Asel isminin tamamı arapçadır. Ve عسل bal demektir. Cennetle ve ırmakla bir alakası yoktur. Fasih arapça konuşan insanlar bal’a Asel derler. Koyacaksanız gene koyun sadece anlamının cennet yada ırmakla alakası yoktur malesef.
Honey_candy Sezenn_ bende bedir karan koyacağım inşallah. Bedir hem türkçe bi isim sizin koyduğunuz isimle aynı mânada hemde müslümanların kazandığı ilk savaşın yaşandığı çöl demek karan isminin anlamı da cesur yürekli temiz demek
Sezenn_ Honey_candy Çok yakışmış Bedir Karan da anlamını sevdim 🥰 Adıyla büyütmek nasip olsun hepimize inşallah🙏🏻 Soyadımız Bedir bizimde Bedirhan Bedir olacak nasip olursa 💙🧿
Birkasimmasali Yağız Asaf koyacagiz insallah 🥰 Yağız : Karaya çalan bugday rengi, yiğit er kişi demek. Asaf : erdem demek… Anlamları için değil bu ismi begendigimiz için sectik😊
BuseVeMinikleri Betulakarr Oğlumun adı Alparslan ☺️ anlamı korkusuz, yiğit, soylu, aslan demek ☺️ ikincinin henüz cinsiyeti belli değil bakalım ☺️
Minisanne12 Betulakarr Betül💗 Namuslu, temiz kadın. Allah’ın emri. Hazreti Meryem’in ve Hazreti Fatma’nın lakapları.
Zelis97 Betulakarr ilk kızımın ismi Hazel 💐 anlamı; işaret bırakan, sevilen kişi demek 🥰 İkinci kızıma kavusmama az kaldı Minel olacak 💐 anlamı; Cennetteki inci tanesi demek 🥰
Ervalinaerdemli Gmz5560 bende aynı ismi düşünüp kullanıcı adım yapmıştım ama henüz cinsiyetimiz belli değil hayırlı uğurlu olsun inşallah çok hoş bi isim olmuş
bastet Gulsahcam aslı annemin doğa da benim ismim kızım da Ada :) iki ismi de görünce mutlu oldum haha