Gizem60 Hanımlar selamlar 11 haftalık gebeyim nerdeyse gebeliğimi öğrendiğim günden beri kabızlık yaşıyorum düzenim bozuldu . Önerileriniz var mıdır ?
Mervegvn123 Gizem60 canım malesef bende hem gebelık öncesi hem sonrası daha beter şekilde yaşıyorum bu sorunu ama ilaçsız çıkamıyorum ben doktor değiştirdim ıkısıde ayrı ılaclar verdı oyuzden isim vermiyeyim doktoruna yada saglık ocagına mutlaka söyle ilaç yazsınlar yoksa ödem ve kilonun önüne gecemezsın ilerleyen dönemlerde
Yazmelegi_ Gizem60 düzenli kahvaltı ve kayisi hoşafı ile çözüm buldum ben düzenli kahvaltı yapınca inanın lavabo bile dengeli oluyor
esraEb Gizem60 her sabah iki üç tane kayısı ya da kuru incir yiyorum üzerine de bi bardak ılık su içiyorum. Her gün çıkamasam da iki günde bir çıkıyorum. Bide ilk kullandığım kan ilacı tüp şeklinde idi doktorum hap olanı verdi. Şu an kabuzlığım bi nebze daha düzeldi. İlaç değiştim diye mi yoksa kayısı yiyorum diye mi henüz anlamadım.
Gizem60 Mervegvn123 banada ilaç önerdi ama o ilacı daha önce kullandığımda beni çok fazla tuvalete çıkarmıştı ondan dolayı ilaç içmek istemiyorum
Seyma2255 Sabah kalktigim gibi bir yemek kaşığı has zeytinyagi iciyorum üstüne de bir bardak su bu çözümle her gün çıkmaya başladım şükür
Gizem60 Sadiyes aslında kayısı çayı bana iyi geliyordu gebelik öncesi . Doktoruma bi danışayım bende iyi gelebilir diye düşünüyorum 👍
Yazmelegi_ Gizem60 o zaman doktorunuz ilaç yazacaktır geçmeyen kabızlıkta ilaç veriliyormuş inşallah geçer 🌸
Sadiyes Gizem60 bence de sorun bana doktorum önermişti yani riskim falan olmadığı için. Danışarak içmeniz daha doğru 🙏🏼❣️
Bsryrklts Doktorum bana duphalac şurup yazmıştı, danışıp kullanın isterseniz neredeyse 1 haftadır çıkamadığım büyük tuvaletime bu şurup sayesinde çıktım
Mervegnccmz Gizem60 kabızlık yüzünden basurum çıktı. Eşim sağolsun 10 numara bi tarif buldu ama bebek gelişimi içindi asıl niyet. Normalde de kabızlık yaşayan biriydim. Mutlaka yapın bana dua ediceksiniz. Badem sütü 600 ml / hindistan cevizi sütü yada yağı / yarım muz / ceviz / mix go dan geçirip için. Bağırsaklar misss oluyor.