Anneolacak Arkadaslar benim kuzenimin esi hamile 37 yasinda. Gecenlerde kontrolu vardi daha doktoru ikili test yapmadan demis ki yasindan dolayi bir suru risk var amerikaya kan yollayalim bilmem ne . Ben anlamadim gercekten bu isi. Once ikili testin sonucunu bekleyip sonra boyle bir sey teklif etmek dogru mu Allah askina?
Hatunnn Anneolacak canm ikili test yuzdeyuz sonuc vermiyor oyuzden boyle bsey onermistir bi kac daha duydum boyle
Belinayy Anneolacak ileriki yaslarda hamilelikdr riskler artiyo malesef ve bu bu yuzden doktorlar ayri testler isteyebiliyo. Ikili test sonucu iyi cikip dogumda dovn sendromlu olan bebeklerde var malesef . Ama test maliyetli oldugu icin yaptirmak zorunlu değil.
Anneolacak Hatunnn tamam da ikili testi de yapmis yani bu adam. Kuzenim de dio ki basimdan asagi kaynar sular dokuldu 40 yasinda yengem dogurdu hic boyle teklif etmemis doktoru bana biraz fazla ticari geldi ikili testten once onerilmesi. Kuzenim de dio nolursa olsun ben ne kan aldirir gonderirm ne sivi aldiririm resmen yuregim tukendi ikili testi niye yaptirdin o zaman
Anneolacak Deletedmom434 anlatamadm ki o zaman ikili testi neden teklif ediyosun. Daha ortada fol yok yumurta yok
Hatunnn Anneolacak sen daha ikili test yapmadan istemis diye yazmissin canm o yuzden biz oyle anladik, evet gereksiz olmus ikili yapmasi sadece detayliya alabilirdi ama acaba diyorum detaylida burun kemigi gilan olculuyor ya ondan suphelenip sonucu beklemeden istemis olabilir mi
Anneolacak Marygur anlam veremedm ben de dusuncemi soledim yuregim tukendi yasindan dolayi bilmem ne . Doktoru savunmaya gectiler bende sustum
Marygur Anneolacak farkli bi doktora daha gitsin bakalim o ne diycek ben biseeye takildimmi farkli doktor deniyorum ortak seyler duyarsam uyguluyorum ama benimde cevremde gec yasta dogum yapanlar var tamam testleri genclere gore risk orani yuksek cikiyo ama kesin bilgi degilki bu ve amerikaya kan gondermede hic duymadim ortada ciddi bi bilgi yokken
Anneolacak Hatunnn ya ben bu adamin gecmisini de biliyorum benim arkadasim mahkemelik oldu bu adamla kalp rahatsizligini goremedi bebisinin ve bebek dogdu yasamadi. Ben de bir kez kontrole gitmistim ararsin telefonlarini acmaz mesanina 70 saat sonra doner falan mesgul ya ! ama isrrla yok biz doktorumuzdan memnunuz deyince yuregimi tuketemedm daha fazla
Yaceemm 2li testte çok yüksek bir ihtimal yaş riski yüksek çıkacak. O zama fa aynı şeyi önerecek yani 10 gün sonra değil de simdi önermiş. 35 den sonra yaş riski hep yüksek çıkıyor zaten..
Anneolacak Marygur onlar cok memnunlar doktorlarindan. Nolursa olsun aldirmicam ben bebegimi diyor ama ikili test yptirmis
Tosbik Anneolacak Amaaan canim doktor onlarin doktor bebek onlarin bebek memnunlarsa boşver gtsin. Başka derdin mi yok. Naparlarsa yapsinlar
Anneolacak Belinayy tamam da ikili testi hic isteme o zaman. Smdiden moral bozmak neden ?? Tabiki yaptirmak istemiyosa yaptirmaz ama cok ticari geldi bana bu davranisi Yoksa ben de biliyorum kesin tani bu test
Belinayy Anneolacak aslinda bizim duygusalligimiz doktorlarin da vurdum duymazligi onlar bilgi vermek amacli diyolar ama iste onlar bizleri is olarak goruyo
Tosbik Anneolacak evet ikiliden önce bizi aldi karşısina aciklama yapti. 2li test %100 sonuç vermez, amerikada ki test %100 sonuç verir. Tercih sizin hangisini isterseniz dedi. Bizde 2li test yaptrdik sadce. Yani bunu soylemesinde by yok yani doktorun.
Anneolacak Tosbik dogrudur . Allah herkesin bebegine saglik versin hayirlisi ise tabi. Ben sadece uzulmesine dayanamadm kizdim ama onlar doktoru savundular daha da bir sey demem