Sumeyye-88 Kan uyuşmazlığı iğnesini herkes vuruluyor mu kızlar birde kaçıncı haftada vuruluyor 17 haftalik hamileyim. Benim bi bilgim yok doktorum söylemedi de ara ara kanamaları m da oluyor hatta hastane de falan da yattım
EymeninAnnesi__ Sumeyye-88 herkese vurulmuyor 28. Haftanda doktorun kan alıp bakacak uyuşmazlık varsa. Korkulacak bişe değil igne vuruluyorsun iki kez
akyol Sumeyye-88 sizin kan grubunuz negatif ve eşinizin kan grubu pozitif olduğu durumlarda 28. Haftada vuruluyor. İlk hamilelikte kanama falan olmazsa çoğu doktor gerek görmüyor o iğneyi ama sonraki bütün hamileliklerde vurunmak zorundayız kanama olsa da olmasa da..
EymeninAnnesi__ 123esr_ kız yok ne kanaması felan sakin ol tedbir amaçlı felanda tutmuyorlar normal ağrı kesici igne gibi kalçadan vuruluyorsun yazdıklarını okurken bende panikledim bi an 28 haftalıkken bi vuruldum bide doğumdan 72 saat içerisinde bebeğine zarar gelmemesi için vurunuyorsun
BEAUTY28 zeynepselcukk 2.gebelikte peki neden vurulduz? Ben ilk hamilelgmde vuruldum 28 hftmda hemde dogumdansonra vuruldum. Simdi 2 gebeyim27 haftmdym simdi neden vuruomam lazim?
zeynepselcukk BEAUTY28 oglumla kan uyuşmazlıgımız oldugu için önlem amaclı yapalım dediler bizde yaptırdık her ihtimale karsı
akyol BEAUTY28 ilk gebelikte kanama olmazsa vurmuyorlar ama bazı doktorlarda önlem amaçlı vurduruyor yine de ilk gebelik çok önemli değil ama sonraki bütün gebeliklerde vurunmamiz gereken bir iğne olduğunu biliyorum. Yani sizin haftaya vurunmaniz gerekiyor eğer ikinci gebeliğiniz ise. Yine de doktorunuza danışın bu durumu. İhmal etmeyin.
Hicran57 123esr_ benimde 6. Haftamda lekelenmelerim olduğu için vuruldu hem düşük önleyici hem kan uyuşmazlığı iğnesi sonra kıpkırmızı kanamaya döndü 2 gündür hastanelere gitmekten perişan olduk ama yine bebekte bı sıkıntı yok diyor doktor çok şükür ama Piskolojimi bozuyor habire regl gibi kan gelmesi Rabbim yardımcımız olsun
Daisy0000 123esr_ Aşkım hiç endişelenme. Ben geçen hafta yaptırdım, hastaneye yatış gösterdiler çünkü iğne bu şekilde ücretsiz oluyor. İğne ufaktan yakıyor ama korkulacak hiçbir şey yok,kalçamda ağrı bile olmadı, iğne vuruldu,2dk uzandım sonra kalktım,gittim
akyol 123esr_ bu iğne kalçadan vuruluyor. Biraz yakiyor ama öyle çok fazla bi acısı yok üç saniyelik bi işlem kendinizi sıkmazsaniz canınızı çok yakacak bi iğne değil. Yani şöyle söyleyim damar yolu açılırken benim canım daha fazla acıyordu. Bu hemen anlık yakıyor Sonra geçiyor. Daha sonradan kas ağrısı gibi biraz ağrın oluyor ama çok değil
Daisy0000 123esr_ Kalçadan ,koldan yapsalar ağır gelir bence iğne küçük değil.. Kalçadan vurduklarından aşırı etki etmiyor ,anlık yanma oluyor
Neslibt72 123esr_ kanama falan olmuyor canım hatta bende kanama olmuştu o kanamaya tedbir olsun diye vurulmuştum. Ama tabi benim 6.haftada vuruldu. Hiçbir şey olmuyor korkmana gerek yok prosedürlerden dolayı yatış yapılıyormuş gibi gösteriyorlar.
Meleklerkorusun alparslansmother ben a negatif esim sıfır pozitif uyusmazlik var doktor igne yapilir dedi ama yeni gebeyim daha vaktim var galiba burdan okudugum kadariyla