Merhabaa hanimlarr ☺️ size içinizi rahatlatacak bı hikayeyle geldim. Çünkü doğum yapacak arkadaşlarımın en çok böyle pozitif olaylara ihtiyacı var en çok ben biliyorum ☺️ aylarca doğum postlarini okuyarak içimi rahatlatmaya çalışıyordum. Bütün negatif enerjiyi üstünüzden atmaya geldiğim😍 20 mart sabah saat 9 da hastaneye yatisim yapıldı. Odamıza yerlestikten sonra hemen bı nst peşinden covid testi ve kan tahlillerim yapıldı. Saat 11 gibi doğuma hazırlandim ve ameliyathaneye doğru yol aldım. O heyecanı size anlatmayı çok isterdim ama inanın tarifi yok. Duygusallik e tabi biraz da korku ☺️ hemsireler çok tatlı karşıladılar beni, içerde çok destek oldular. Ki doktorum annemin de doktoruymus zamanında, yani beni dogurtmus. Şimdi de kızımı ☺️ e haliyle doktoruma da çok fazla güvendiğim için gördüğümde olan korkum da gitti ☺️ spinal anesteziyi yaptılar bahsettikleri gibi asla değil. Saç teli kadar ince bir iğne hissetmiyorsunuz bile. Sonrasında ayaklariniz ısınmaya başlıyor ve birkaç dakika sonra uyuşuyor☺️ sondanizi uyustuktan sonra taktirirsaniz sizin için daha iyi olur ben öyle yaptım. Doktorum ameliyata başladıktan 6 dakika sonra kızım geldi ☺️ ve asla karnınıza bastırırken nefesiniz filan da kesilmiyor. Kızımı hemen temizleyip yanıma getirdiler. Allah’ım o duygu o koku hiçbir yerde yok 😍 kızımı goturdukten 20 dakika sonra da ben çıktım ☺️ bebeğimi de hemen getirdiler. Süt konusuna gelince bunun sezaryen veya normalle ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü benim sütüm hemen geldi. Bünyeyle alakalı. Spinal sonrası baş ağrısı veya bel ağrısı yaşamadım. Ameliyat sırasında kafanizi çok sağa sola cevirmemeye çalışın mis gibi ne ağrı ne başka bir şey ☺️ birkaç saat sonra uyuşukluk geçti ve ağrının en yoğun olduğu zamanları uyuşuk geçirdim mis ☺️ sonrasında hemen ağrı kesici yaptıkları için şiddetli ağrım olmadı ki hiç olmadı denebilir. Yürütmeye gelmelerine yakın ben yatağın içinde dizlerimi yukarı çekmeye başladım alıştırma yaptım. İlk kalkarken kendi başıma kalktım. Elinizle karninizin altından tutarak destek verirseniz hiçbir şey hissetmeden kalkabilirsiniz 😍 1 kez kalkın sonra hiçbir şey yokk ☺️ gazinizi rahat çıkarmak için bol bol sade Nescafe ve bitter cikolata öneririm. 3. Haftamizdayiz ve hiç ağrım yok. Sebebi bol bol yürümek. Sizi seviyorum Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Sezaryen normal diye ayrımcılığa son verilmeli 😍 önemli olan anne ve bebeğin sağlıklı olması iki şekilde de yavrumuza kavusuyoruz tek amacımız bu 😍😘❤️