Kubrakarahan bende ayni surecten gectim burun olusmamis ense kalin demisti doktor ozaman buraua yazmistim.. sonrasinda cok arastirma yaptim. Sana birsey vardir yoktur diyemem sadece sunu tum ictenligimle soyleyebilirim ki eger aldirma niyetin yoksa bosuna fetal dna yaptirma. Zaten 20.haftalara geldiginde detayli usg yaptiracaksin. Orada birseyi varmi yokmu belli oluyor.
Eger aldirmayacaksan zaten detayli usgde ogreneceksin yani bosuna test yaptirmak anlamsiz.
Sadece kromozomsal hastaliklar belli oluyoe i yapacağı testte ki birde sunu soyliyim ben sonrasinda baska doktora devam ettim , fetal dna yaptirmissin guzel dedi ama bu yaptirdigin test sana bebegin gelisimi normal kromozomsal hqstaligi yok dese bile yuzdeyuz dogruluk payindan soz edilemez. Zaten yapilan hic bir test %100normal veya %100anormal diyemez. Kağıdın sonuc kagidinin en altinda da bunu belirtiyorlar zaten. Bunu da soylemekkl istiyorum. Ha ama su var biz detayli usg icin baska bir doktora gittik perinatolog riskli gebelik uzmani hani birsey var mi yok mu bu ense kalinligi surecinden sonra neyse gittigimizde baska biri vardi bizden once, kadinin bebegi tamamen saglikli hic bir problemi yok ama fetal dna baktirmasini onerdi. Korkutarak konustu , oysaki hic bir risk gormemis kadin zaten 20. Haftasına gelmis demekki problemsizmis ama o doktor detayli usg de neden yaptirmadiniz fetal dna yaptirmaniz daha dogru bakin falan diye saydi saydi gerdi kadincagizi.. yani ben bildigimi paylasiyorum yine karar sizin.