_tuuggcce_ Kararsızım. Otomatik olan kendi kendine salladığı için kalan iş varsa hallederim diyorum. Manuel olanların motor becerisini daha fazla geliştirdiğini duydum. Bu arada direkt öneri de yazabilirsiniz, hangi model olduğuna dair ☺️
Tugcecanan _tuuggcce_ joie sansa var bizde, hem elektrikli hem manuel olabiliyor. Alttaki aparatını çıkarınca normal anakucağı oluyor. Motor becerilerini geliştirecek kadar içinde duran çocuk pek görmedim ama elektrikli iş görür hele ki annenin yükünü çok alıyor ilk 1-2 ay özellikle çok çok rahat. Oraya koyup çok uyuttuk biz. Kolik bebekti sallanmak isterdi ona koyar açardık sallanmasını hem o uyurdu hem biz kafa dinlerdik. Titreşim özelliği de var o da çok rahatlatırdı özellikle gaz konusunda iyi oluyormuş
Aecer _tuuggcce_ bende tam olarak aynı ikilemdeyim. Joie sansa düşünüyordum ben de sonra sallanmaya alışırsa diye korktum. Chicco rhythm and sound var manuel ama aynı zamanda yanlara hafif sallanması da var. En mantıklı bu geldi sonra hem motor gelişimi vs hem yanlara hafif sallanıyor galiba onu alacağım
Tugcecanan _tuuggcce_ yani sallanmayan ana kucağını ben napayım işime yaramazdı 😂 manuel zor ya motor becerisi neyini geliştiriyormuş onu da anlamadım açıkçası, bebek bu ilk 2 ay anca duruyor içinde o da uyuduğu için. Arada üst kısmını çıkarıp mutfakta iş yaparken yere koyuyorum çünkü gözümün önünde olması lazım geçen gün koyayım dedim ters döndürmüş kendini aşağı sarkmaya çalışıyordu 😂 kemeri var ama bağlatmıyor, en mantıklısı ayrılabilen ana kucakları 🤷🏻♀️
_tuuggcce_ Tugcecanan evet ya daha önce gördüm. Bu kısmı da zaten kafamı kurcalamıştı. Genelde otomatikler biraz daha yüksek oluyor
Tugcecanan _tuuggcce_ hemen hemen bir karış fark var ama manuel zor bence zaten ilk aylarda kendini atma gibi bi ihtimali yok sürekli uyudukları için. Manuel olan sizi de çok kitler sallamanız gerekirse başından ayrılamazsınız yani bi işe yaramaz, inanın insan beş dk uzanmak istiyor sakince o bile bi saat gibi geliyor. Ben tek başıma baktım belki o yüzden de böyle düşünüyor olabilirim kimse karışsın istemedim