yesillimonn [silindi] Aslinda bizlerde sezaryen yanlisiyiz mesela ben korkudan sezaryen tercih etmiştim 😀cevremde de çok var korkup sezaryen doğum yapan
MadameHappy34 [silindi] Evet bende ilginç buluyorum bende yurt dışındayım,sezaryan çocuk tehlike de olmadığı sürece ya da büyük bir sorun olmadığı sürece son seçenek.. 😬😬
nevzatbaskomser [silindi] Doktorlar değil anne adayları öyle bence. Sezaryen planlamadan normal ilerleyen bir gebeyi sezaryene zorlamıyorlar
[silindi] YagmurAnnesi ben yurtdışında yaşıyorum burda normal doğum her zaman ( Hayati risk olmadığı süre ) Ama forum da okuyorum hep sezeryan doktorlar böyle yönlendiriyor bide Neden merak ettim açıkçası
[silindi] yesillimonn benim bebeğim 34+5 de 3343 geldi şuan 36 haftalık kaç kilo bilmiyorum ama normal istiyorum
yesillimonn [silindi] İnşallah gönlüne göre olur cnm 4 kiloya kadar normal dogum oluyor diye biliyorum hatta eltim 4.250 da normal doğum yapti 😊
[silindi] MadameHappy34 evet yurtdışındayım ve burda böyle Türkiye’de ise tam tersi korkutup sezeryana alıyorlar
tanritanir Devlet hastaneleri normal doğuma teşvik ediyorlar bı sorun olmadığı sürece sezeryan yapmıyorlar ama özeller genelde sezeryandan yana
Sumeyyeolmez [silindi] özel doktora gidiyorum kesisiz dikişsiz doğum yapmaktan yana ve 2 kere öyle doğum yaptım çok şükür
Sumeyyeolmez catty hayır hic bişey yapmadım bunun için doğum anında ebeye kesi istemediğimi söyledim. Oda eğer istersen kesik atar cıkarırım hemen kucağında olur ama istemezsen şuan sakin durman ve ıkınmaman gerek dedi. Sorun şu ki o an aşırı ıkınma isteği oluyor kendine hakim olursan çocuk yavaşca kendiliğinden çıkıyor ve kesi dikiş olmuyor. Tabi çocuğun kilosuda etkiliyor ne aşırı zayıf ne aşırı kilolu normal olması gerekiyor. O an kendine hakim oluyorsan yavaşca çocuk çıkıyor zaten
nevzatbaskomser [silindi] Burdaki kadınlar doktorun görüşünü önemsemiyor ki. Doktor böyle dedi napmalıyım, doktor şu ilacı verdi kullanmalı mıyım, doktor gel dedi ama gitmesem olur mu. Kimse doktoru takmıyor yani, çevre duyumları ve anne adayının tercihi bunlar