mrsperaa Mervegvn123 Ben en başından beri Mete beye gidiyorum çok konuşması dışında gerçekten çok ilgili 😀
mrsperaa Mervegvn123 Çatıyı yapsın kuzum bence normal dene güvenemezsen 5 cm den sonra sezaryan teklif edersin zaten 5 cm de öyle çok yoğun ağrıların olmuyo çok ilerlememişte olmuyo
Mervegvn123 mrsperaa ozaman şöyle yapayım çatıyı yapsın baktık sıkıntı yok ben bu epiduralli olanıda bı soylıyeyım baktık oda olmuyor yine deniyeyim yapabılırsem cıkar cocuk yapamazsam kestiririz artık napalım 😀 ama benım buna empoze olup direnmem lazım
EdaDeyis Mervegvn123 doktorunuzun böyle bir seçenek sunması garibime gitti normal dogum teşviki neden olmaz bu tür doktorlarda hic anlamam sizin herhangi bir sıkıntınız yoksa normal olmanizi tavsiye ederim hem bebisinizin hem kendi sağlığınız için en azından. bedeninize güvenin inanin o sancıları cekiyorsunuz evet ama dogar dogmaz yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz yani bu nasıl anlatilir kelimeler yetmez yaşamaniz lazim :) unutuyorsunuz bile ağrıları sancıları. Doğum sonrasi her cinsellikte sorun olacak diye bir kural da yok bende hicbir sıkıntı olmadi çok şükür aksine vücudum yenilenmis gibi oldu dedigim gibi bedeninize ve kendinize güvenin yaratilişimiz böyle bir kere :)
Mervegvn123 EdaDeyis böyle okuyunca yanaşıyorum normale düşününce uzaklaşıyorum doktoru aslında köşeye koyabılıyorum ama kendıme okadar guvenıyormuyum ınanın bilmiyorum
mrsperaa Mervegvn123 Evet ya aslında normal doğum bizim elimizde dirayetli olup kendimize güvenmek gerekli doğuran bir sürü kişiler var yapan nasıl yapıyor öyle düşüün bu arada doğum fotoğrafıcısı tuttucak mısınız
Mervegvn123 mrsperaa ben o acıyla fotografcıyada söverim diye tutmayacagım 😀 cok mantıklı gelmıyor bana kendımız cekıcez sonrasında studyoda yenı dogan çekımı yaparız diye konustuk kendi buldugumuz herhangı bir yerde
Hasretim7780 Mervegvn123 bende kararsizim 33. Haftamda yalanci sanci yaşadim açılma yoktu adet sancisi gibiydi bacaklarimi hissetmiyordum belimin agrisindan duramıyordum adim atamiyordum ben doğuruyorum galiba dedim sonra dedilerki yalanci sanci açılma yok o an nasil yapacagim normal doğumu dedim korktum ama sezeryanda bir ömür o kesimin agrisi oluyor su anlik normal istiyorum ama o sancilar beni sezeryana götürürmü bilemem
Mervegvn123 Hasretim7780 ara ara kasılma sertlesme bacagıma kadar vuran bel agrıları oluyor ama dayanamayacagım gibi değil yalncı sancı denen sey bumu
Hasretim7780 Mervegvn123 hayir kitliyor insani olduğu yerde birden bıçak saplanır gibi oluyor geçmeyen bir sızı ve sanci başlıyor ama normalde dogum baslarsa ara ara sanci olurmuş bende doktorum söyleyince öğrendim acemiyim daha ilk gebelik 😊
Dudumundo Mervegvn123 annelerimiz niye hep çiş kaçırıyor bir sormak lazım 😁 Ben sezaryen olacağım kendi isteğimle bir aksilik olmazsa.
elaymoms Dudumundo evet kesinlikle. Bende post açtım aynısını söyledim, ısrarla böyle bir şeyin olmadığını söyleyenler var. Kişinin kendisiyle , bel.fitigiyla vs alakasi varmış..
Mervegvn123 Dudumundo ya burada ki insanlar sezeryana korkunc gözüyle bakıyorlar ama normal dogumun ne kadar en dogal yontem oldugunu bılsemde bu eksılerı malesef görmezden gelemiyorum
Dudumundo elaymoms normal doğum yapıp tam 2 kez vajina estetiği yaptıran ve keşke sezaryen olsaydım diye ağlayan arkadaşım var benim ama burada eski haline dönüyor hatta daha iyi oluyor yazanlar var (ki doğrudur). Belli olmuyor bu isler bence..
Mervegvn123 Hasretim7780 benım arkadasım kabızlıkdan dolayı agrısı oldugunu düşünüp sabaha kadar wc ye girmeyi beklemişti 5 cm acıklıkla yatışı yapıldı 2 saat içindede dogumu oldu yani bazen bu kadar basıtmı diyorum bazen de inanılmaz korkular beliriyor gözümde
Dudumundo Mervegvn123 buradaki insanların ne düşündüğü çok da önemli değil, siz ne istiyorsunuz o önemli. Sonuçta iki doğum şekli de zor, ikisinin de belli başlı kolaylıkları ve zorlukları var. Size hangisi yakın geliyorsa onu seçin bu kadar basit 😊🌸
ygmrcglyncn Mervegvn123 41+0 da hastaneye yatiism yapıldığında normal sancım yoktu ama 5 cm açıklık vardı suni verdiler 9 saat kesintisiz acı çektim ama son iki cm açılmadı sezeryan oldum.Bence normal kendi sancin varsa doğum daha kolay oluyor ama kendi sancin gelmezse sezeryan olmak en mantıklısı suni sancı almak akıl karı değil normal sancinin 10 katı acı çekiyorsun