BEYHANMERCAN Arkadaslar evimde bayağı pirinç var bi torbada ...balkon da tutuyodum böceklenme olmasın diye ...Şu sıralar pirinci yıkıyorum siyah siyah tozlanma gibi şeyler çıkıyo suyun üstüne 3...5 kez yıkıyorum anca gitmeye başlıyor siyahlıklar. Bozulmuş mu bozulmamış mi pirinç anlamadım? Bilgisi olan var mı ne yapayım yazık olcak :( @Deletedmom831 @Neroizm @NaimeYilmaz @Minnakkkk @meldan @Minnakelifim @Merobebe @anne1 @Aysegul34_16 @Bilge35 @Burcucuk @Deletedmom15257 @Samsunluanne @Sevocan @Tubasim @Tosbik
Tosbik BEYHANMERCAN canim balkonda is oluyordur belki kirleniyordur yani. Yoksa pirinç bozulmaz Böceklenir sadce o da sıcak havalarda olr ya aylarinda falan.
Minnakelifim BEYHANMERCAN bence pirincin bozulmus. Pirinc bozulmaz diye bisey yok benimde kavanozadaki pirincim kurtlandı. Ve siyah siyah biseyler de vardı. Kavanozu iyo yikamadik demekki. Yada pirincin tarihi gecti. Onu kullanmayın derim
Minnakelifim Tosbik benimde pirincim bozuldu hatta a101 den yeni almistim kavanoza koydum 3 gun sonra kurtlandi tarihi gecmisti belkide
Tosbik Minnakelifim canim bana atıfta bulunmuşsun galiba ama iyi okursan bn kurtlanmaz demedim. Bozulmaz dedim ki bozulmaz da yani sadce kurtlanır, böceklenir falan bu bozulmaktan kaynakli degil havasizliktan ve sıcaktan olur.
meldan ben p3k anlamam acikcasi ama bozulmus olan kurtlanir kokar herhalde siyahlik baskadir suyla gidiyorsa ziyan etmeyin bemce
Tubasim Ben bozulacağını sanmıyorum,pirinç böceklenir sadece. Onun için de defne yaprağı koymanı öneririm
BEYHANMERCAN Siyah böyle Toz gibi bişey suyun yüzeyine çıkan...En iyisi yemeyelim o zaman ...Böyle böcek tarzi şeyler çıkmıyor yüzeye sadece siyahlik. .yemiycem 😦 çok sağolun yorumlarınız için