Kızlar tecrübelerimi doğuma girecek olan annelere bildirmek isterim, nasılsa şu an biraz ağrılarla nöbette olduğum için sizlerle paylaşıyorum 🥰
bugün 7 nisan sabah 08:00 ameliyata alındım, ameliyathane beni oldukça ürpertti, ama doktoruma çok güveniyordum. Her şey yolunda ilerdi, spinal anestezi damar yolu açılır gibi hafif anlık bir ağrı ile kıyaslayabilirsiniz, hissetmedim diyemem. Anesteziden sonra hemen yatırılıyorsunuz, tansıon kalp vs hepsi kontrol altında. Benim midem bulandı, ve bunu hemen başımda ki hemşireye bildirdim, oda damar yolu ile ilaç verdi 2,3 dakika sonra geçti. Ben doktorum hala hazırlık yapıyor zannederken, karnıma iki üç taraftam bastırmalar çekişmeler hissetmedim, karnım ağrımadı ama midem de ki baskıyı hissettim hoş bir hissiyat değildi ama çok kısa ve oğluşumun ağlama sesleri 😍 O an ben çok heyecanlandım, ağladım tansıyonum çıktı, bebeği gördükten sonra beni hafif sersemleştirdi doktorum çünkü titriyordum, ya soğuktan yada heyecandan. Oğluşumu yukarı çıkardılar, ben en az bi 30 dk daha kaldım operasyonda, dikişten sonra başka hastaların çıkmasını bekledikten sonra 09:30 odama alındım, oğluşumun kontrolleri yapılmış getirdiler. Saat 13 gibi ayaklarımda ki uyuşukluk geçmeye başladı, ve ağrı kesici istedim sezaryen yeri ağrımaya başlamıştı, ama gerçekten şunu söylemeliyim ki gaz sancısı çok daha kötü. 2
gündür kayısı kompostosu içtiğim halde gazım çok var, katta ki hemşireler çok ilgili istediğimde ağrı kesici yapıorlar tabi 5 saat arayla. Emzirmem için bu arada bebeğimi getirdiler ama çok az damla damla geliyordu, tutmakta çok zorlandı sürekli hemşire desteği ile tutturduk memeyi, ama buda oldukça canımı acıttı. Sadece anlamlandıramadığım bebeğimi
hiç
bir kere alıp muayene etmediler doğduktan sonra, sürekli baskı yapılıyor memenizi verin diye, bunu yapmak çok güzel ama benim gögüslerim küçük olduğu için iki
büklüm oturarak veriyordum mememi dikiş ağrıma rağmen verdim durdum, saat 16 gibi bebegime hala hiç
bir takviye verilmemişti, ve huysuzlanmaya başlamıştı ben rıca ettim ve çocuk hemşiresi odamızda şırıngayla verdi. Bu arada oğlum biberonu hiç almadı (chicco) emziğide red ediyor (nuk) buraya kadar her şey yolundaydı saat 17 gibi vucuduma bıçak ağrıları gibi sızılar giriyordu, gaz dedikleriymiş… İlaç
verildi ishal olmam için ama hemen etki göstermedi, ha birde idrar yaparken batma hissiniz olabilir sonda dan kaynaklı korkmayın, ağrısı bir kaç güne geçermiş. Şimdi geliyorum canımı en sıkan yere, ben sağlıkçıyım diş hekimliğinden önce de çocuk gelişimi okudum ve 2 tane yeğen büyüttüm, Hollanda da oldu bütün bunlar ama sağlık sonuç olarak her yerde aynı. Saat 20 gibi çocuk hemşireyi aradım çocuğumu yine emziremiyorum tutmuyor diye artık dikiş yerim çok ağrımaya başladı büklüm büklüm olmaktan, o sırada oğlum hiç ek gıda vs almadı düşünün sabah 08:37 doğdu ve sadece bir kere 25cc mama verildi, bebeğin aç olduğu o kadar belli ki, ve hiç
kimse kontrol içinde alıp götürmedi oğlumu, benim bildiğim ilk gün bebekler kontrol altında olur 2,3 saat de bir, ama biz de sadece emzirme yöntemini göstermek için gelen hemşireler Oldu, hepsi çok iyidi yalan yok ta ki akşam ki hemşire değişene kadar… saat 21 gibi baktım artık oğlumun ağzı açık acıkmış mama arıyor, ama mememden süt çok az geliyor asla yeterli olamaz, biberona mama yaptım 30cc vermeye çalıştım ama kabul etmedi, o sırada yeni gelen çocuk hemşiresi bana çıkıştı mama veremezsiniz hele ki biberonla hiç veremezsiniz, bende dedim napiyim ama sütüm yok ki nasıl tüm gün aç kalsın bu çocuk, işte o yeterince alıyor siz sürekli memenizi verin diyor, böyle saçmalık hiç ne avrupada duyduö gördüm, ne de Türkiyede doğum yapan arkadaşlarımdan. Dedim iki büklümüm doğumumdan beri halimi annem görüyor, sürekli mememi vermeye çalışıyorum ama benimkide can gaz sancısı dikiş ağrısı derken kendimi emzirmeye çalışırken çok yordum şu anda acısını çekiyorum… En sonunda doktorumu aradım stressten resmem çocuğuma takviye veremiyorum, üstelik onlarda vermiyor ve bebeğim ağlıyor…. doktoruma böyle bi saçmalık kanun mu var diye sorduğumda, hayır tabi ki dedi ama bebek emsin diye alıştırma yapıyorlardır, saçmalık sonuçta gögüsten süt gelmiyor ki en az 10 kere emzirdim ama ısrarla takviye vermek istemediler. En sonunda saat 00:00 artık ağrıdan ağladım karnım katlandığı için kıpkırmızı oldu annem sinirlendi ve hemşireyi çağırıp takviye yapmalarını istedi, ve bende çocuk dr ile görüşmek istediğimi söyledim. Hemşire bana işte çocuğun şekeri vs düşerse, anne bitkin olursa artık takviye veriyoruz, dedim şakamı? çocuğumun bir kere şekerine bakmadınız, ve benim iki büklüm dikiş ağrımla halimi gördüğünüz halde vermiyorsunuz takviye, anlamıyorum çocuk benim değil mi? Bebeğiniz memenizi alıyor şeker düşmesü küçük olasılık dedi.. şaka gibi bir sağlıkçının sağlıkçıya söylediği, inanın yine hiç terbiyemi bozmadım ve lütfen rıca ediyorum dedim bebeğime takviye verin, tüm gün sadece 1 kere kaka yapmıştı, ve hep kuru bez. Takviye verildikten sonra bebeğim yine kakasını yaptı ve çişini ;afedersiniz, ve 3 saat aralıksız uyudu. 03:00 gibi
tekrar vermelerini rıca eTtim, ama hemşire israrla vermek istemediğini söylüyor mememi kesmesin diye, ya diyorum ki sütüm gelmiyor, niye daha çok üzersiniz ki bü anneyi gözüme 1 gr uyku bile girmemiş, sancılarım çok dikiş ağrım var, hepsine yine amenna ama gerçekten merak ediyorum, hastanenin takviye vermeme gibi bi durumu söz konusu olabilir
mi? Ve benim ne şekilde mama verdiğme karışabilir mi? uykusuzluk hepsi gelir geçer, ama çocuğumun doymamış olma hissi beni stresse sokuyor kızlar. Sorularınız varsa sorabilirsiniz ❤️