Cayvarmiya Hassas olan etkilenecek olan gebe arkadaşlarım lütfen okumayın♥️🙏 Normalde haftasına göre önden giden Parsım 38 haftadan itibaren karnımda zayıflamaya başlamıştı.. bu böyle olmayacak dedik ve 40+0 da doktorum yatışını yapalım suni ile doğumu başlatalım dedi bende zaten artık doğurmak istiyordum 😬😃 10 Mart sabah 05:00 da yatışım yapıldı. 05.30 da suni başlandı. Bi saat sonra falan hafif sancı hissetmeye başladım. Zaten çalıştığım hastanedeydim arkadaşlarım takip ediyordu beni . Nst de 90 100 leri buldu sancı ama hiç açılmam olmadı. Alttan fitil verdiler o da açılma sağlamadı. Bebeğimin kalp atışları yavaşladı. Ebe arkadaşım doktoruma haber verdi doktorum apar topar geldi ve suni yi kestiler. Az kalsın bebeğimin kalbi duracaktı. Suniyi kaldıramadı . Acil sezaryene almaları gerekti bir şeyler yediğim için 3 saat bekleyelim dediler. Eşimle ben salya sümük ağlamaya başladık. Kendimi o kadar normal doğuma adapte etmişim eşim o kadar çok benimle normal doğuma girmek istiyordu ki birbirimize bakıp bakıp ağlıyoruz 3 saat böyle geçti… velhasıl ameliyathaneye indirildim. Kadın doğum doktorum ağladığımı görünce öyle güzel sarıldı ikimiz de ameliyat odasında ağladık, bebeğini gör spinal öneriyorum dedi. Bende Spinal istedim en azından doğduğu ana şahit olmak istedim. Ama tam uyuşamadım.. yıllardır tanıdığım anestezi doktorum manevi annem başımdan hiç ayrılmadı , ameliyatındaki hemşire arkadaşlarım , doktorum, anestezi doktorum uyuşmadığıma hepsi şaştı kaldı. Ellerinden geleni yaptılar ama acım hiç geçmedi. Bağırıyorum beni uyutun her şeyi hissediyorum diye ama beni tanıdıkları için buna sonradan pişman olacağımı keşke bebeğimin çıkma anına şahit olsaydım diyeceğimi ve onlara kızacağımı bildikleri için bebek doğduktan yanağımı yanağına değdirdikten sonra uyuttular. Ama maalesef o da pek işe yaramadı.. bir kaç dakika sonra uyandım. Normalde yarim saatte çıkılan sezaryen den ben tam 3,5 saatte çıktım. Eşim annem ailem öldüm sanmışlar . Bi an acıdan bende öldüm sandım. Ama çalıştığım hastanedeki başımdan ayrılmayan benim için ellerinden geleni yapan doktorlarım ekip arkadaşlarımın hakkını ödeyemem. Neden uyuşmadın neden anestezi etki etmedi diye aklınıza soru işareti olacaktır. Tamamen psikolojik… ben kendimi sadece normal doğuma odakladım. Bu yüzden de uyuşmamışım gibi hissettim. Son olarak Ameliyathaneden çıktığımda eşime; Oğuz canım çok yanıyor ne olur elimi tut diyorum hüngür hüngür ağlıyor adam avuç içimi öpüyor geçecek güzel karım diyor. Beni sevdiğine, doğru eş doğru babayı bulduğuma orda bir kez daha şahit oldum. Şu an bebeğim de bende iyiyiz şükür. Ama insanın en kötü günü ile en iyi günü aynı olur mu? Meğerse olurmuş. Hiç hayalimdeki gibi doğum hikayem olmasa da şükür iyiyiz.. inşallah bebek bekleyen kardeşlerim sizlerin güzel mi güzel doğum hikayeniz olur Allah bir avazda kurtarsın.. O günden bazı fotolar ekledim.. en duygulandıran beni eşimin ameliyathane önünde çömelip beklemesiydi…🙏♥️
Esraliiii Cayvarmiya oy kurban olurum canım Allah analı babalı büyütsün bebeğini kıyamam eşine de sana da geçmişler olsun Allak korumuş kavustun sağ salim 😔🤲🤲🧿nasıl güzel bebeğin
myangelson Cayvarmiya ahhh canım neler yasamissin 😔 neyse ki sağ salim almışsın kucağına maşallah size 😍😍🤍🤍🤍🤍
B_48_A Cayvarmiya böyle doğum yapmış anneleri görünce ağlayasım geliyo bianda duygusallaşıyorum ben çok ağlarım büyük ihtimalle bebişimi görünce bunu düşünürken bile ağlayan biriyim 💙💙 Allah analı babalı sağlıklı huzurlu yaşamayı nasip etsin inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🥰🌸🌸🥰
Seval2468 Cayvarmiya bende ilk oğlumda normal doğumu çok istiyordum. Gece 10 gibi suyum geldi hemen hastaneye gittik acilmam çok güzel ilerledi sabah 5 gibi tam açıklık oldu dogumhaneye aldılar bebeğim kanalda sıkıştı bir türlü doğmak bilmedi 4 kere vakumla çektiler, üstüme bastirdilar yüzümdeki kılcal damarlar hepsi patladı. Doğum fotografcim , doktorum hepsi ağlamaya başladı ne olur Seval son kez ıkın bebeği alalım bebeği kurtaralım diye 06:09 da oğlum doğdu 3300 gözüken oğlum 4 kilo 56 cm oldu ve doktorumun 25 yıllık mesleğinde sadece 2 kere gördüğü plesanta yapisikligi olmuş o yüzden bebeğim doğum kanalına inememis . Oğlumu daha göremeden bana hemen narkoz verip operasyona aldılar rahimini alabiliriz diye imza aldılar sonrasını hiç hatırlamıyorum. Oğlumu eşime vermisler ben 4 saat sonra odaya geldim aynı siz gibi eşimle birbirimizi görünce ağlama krizine girdik saatlerce ağladık. Şimdi yine hamileyim eşim ne olur sezeyan ol diye yalvarıyor.
Cayvarmiya B_48_A Allah razı olsun bacım♥️ darısı sağlıkla sıhhatle sana evladına kavuşmaya inşallah 🙏💓
Cayvarmiya Seval2468 ahhh sende çok ağır bir doğum yaşamışsın inşallah şimdi bebeğin sağlıklıdır darısı şimdikine en güzel haliyle doğumu olsun inşallah duam seninle ♥️
Ayfer- Cayvarmiya bundan sonrası çok gğzel huzurlu sağlıklı bi ömrünüz olsun ailenizle 🌺 uyuşmamışım gibi hissetmişim demişsiniz. Yani gerçekten uyuşmadınız mı yoksa öyle mi hissedip acı çekiyorsunuz sandınız
Deletedmom_1003 Cayvarmiya düşündükçe ve okudukça fenalık geçirdim sezeryan doğum yapmış biri olarak.Büyük geçmiş olsun.Fakat niye bu kadar normal doğumda ısrar anlayabilmiş değilim.Yanlış anlamayın sözüm size değil genel olarak bu böyle.Tabiki isteyen istediği doğumu yapsın,ama bu kadar istemek,ısrarcı olmak illede normal doğum demek bana mı saçma geliyor bilemiyorum.Sezeryan herkesin kafasında fazla abartılıyor ve büyütülüyor.Tabiki herkes normal doğum yapmak ister bende isterdim fakat şartlar neyi gerektiriyorsa o olmalı.Okudukça ürperdim,sonu iyiki güzel bitmiş🍼
Cayvarmiya Deletedmom_1003 sağlıkçıyım o yüzden sezaryen ve normal doğum arasındaki farkları bildiğim için karşıydım.. ve son ana kadar her şey normal doğum için hazırdı.. bebeğimin kalbinde yavaşlama olmasaydı😞
Seval2468 Cayvarmiya çok sagolun inşallah oğlum 27 aylık ve asla 2. Çocuk istemiyordum çünkü o travmayı atamadım kafamdan aylarca ağladım. Doğum videosu için fotoğrafçı tutmustum o videoyu aylarca izleyemedim. 2. Ye hamile olduğumu öğrendiğimde yine günlerce çok ağladık eşimle korunurken asla olmayacak şekilde hamile kaldım çünkü inşallah bu iyi geçer benimde güzel bir anım olur
Deletedmom_1003 Cayvarmiya Tabiki benden daha iyi bilirsiniz farklılıkları ama hiçbir şey sizden bebeğinizden önemli değil.O nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor.Bazen akışına bırakmak gerek hayatı ve özellikle doğumu.Bizim planladığımız şeyi,bebeğimiz planlamıyor olabiliyor.Hayırlısıyla gelmiş,üzülmeyin normal olmadı diye sağlıklı ya en önemlisi o 🫶🏻
Ayfer- Cayvarmiya ne kadar değişik bu insan beyni ya. Ben de sancı anımda inliyorum kıvranıyorum allahım duramıyorum ebe geldi açıklık bakıyordu. Nst bağlıydı o an. Ya bi dk dur dedi şu anda sancın yok ki. Bi durdum hakkaten o an sancım yokmuş ama nasıl var gibiyim 😀
Aaaysee Cayvarmiya ahh güzelim nasıl güzelsiniz masaAllah 😍🥺 zor olmuş ama Rabbim daha zorlarını göstermesin,size hayırlı evlat eylesin insaAllah 🤍
Cayvarmiya Deletedmom_1003 doğru diyorsun gerçekten bazen bilmek de iyi değilmiş bunu anladım Allah razı olsun ♥️🙏