Lilyumfokimum O kadar cahilimki bebek bakımı konusunda bebeğim doğunca yetenemekten korkuyorum. 34. Haftadayım. Diyorumki sağma makinesi başlıklarını, emzikleri biberonları yıkayıp sterilize edeyim artık hazır dursun. Şimdiden sterilize edip dolaba kaldırsam oluyormu? Ya da çantaya. Malum hastane çantasına da koycaz. Yoksa kullanmadan hemen öncemi yıkayıp sterlize edilmeli çok beklememesi mi gerek. Sağma makinesi ve sterilizasyon aletinin prospektüsünden de bişey anlamadım temizlikleri vs nasıl yapılıyor. Valla kendimi aptal gibi hissediyorum anlayışınıza sığınıyorum 🙏🏻♥️
Eemoom Lilyumfokimum kız sanki biz anamızın karnında mı öğrendik 🤣 yani doğuma daha varmış. Nerden baksan 4 hafta. 38 de doğdu desen. Sezaryen olacaksan eğer doğuma gitmeden önceki akşam temizle kaldır bence. Normal doğum bekleniyorsa da 37. Haftada falan yapabilirsin. Ben öyle yaptım. Bide her kullanmadan önce kaynatıyorum ben. Kullandıktan sonra da yine kaynatıp kaldırıyorum
Sevilayms Lilyumfokimum Anacım bunları takma bukadaaar, şimdide yap için rahat etmedi kullanmadan oncede yap nolmus 🥰
Aynenkanka Lilyumfokimum ben kaynattım deterjan falan kullanmadım kaynatma suyuna da biraz beyaz sirke döktüm 5 dk falan kaynadı öyle sonra çıkardım kurudu kilitli poşetle hastane çantasına koydum.
Lilyumfokimum Eemoom hiç yıkamıyormusun sağma pompasını şeker sadece kaynatıp sterilize edip mi kaldorayım her kullanım arası?
Lilyumfokimum Eemoom canım emzikleri de elde yokayıp kaynatıp direkt kuruyunca bi seferde emzik saklama kabına koysam olur heralde dimi o bekler yoksa onudamı kullanım öncesi yapayım.
Eemoom Lilyumfokimum hayır önce yıkama yapıyorum. Yoksa şekerli gibi kalıyor pompa da. Duru suyla ama. Ve çeşme suyuyla değil hazır su. Deterjan falan kullanmadan. Sonra kaynatıp kurutup kaldırıyorum. Ben emzik kullanmadım. Ama kullanacak olsam sanırım kullanmadan önce de yine bir dezenfekte ederdim. Zaten çok sık dezenfekte etmek gerek emzikleri kullanım süresi de kısa oluyor
Asli1923 Sağma makinem de yok sterilizasyon makinem de kasmayın rahat olun 😀 yeni nesil işler bunlar sanki ihtiyacımız varmış gibi gösterip, yetersiz hissettirip, satış yapmak hedef, belki de hiç kullanmayacaksınız
ezgi-esk Lilyumfokimum En iyi pompa bebektir ilk 40 gün anneye yapışık yaşar. Lütfen doğumdan sonra bebeğinizi gündüz max 1.5 gece max 2 saat arayle emzirin 40ı çıkana kadar. Bebek gak dese meme guk dese meme olay bu kadar. Gereksiz sağım mastit yapabilir. Sürekli emzirmek sütü çoğaltır. Makinaya ihtiyacınız kalamayacağına inanıyorum. Emzikte meme reddi yapabilir vermeyin derim🌸
Lilyumfokimum ezgi-esk ayyy altın değerinde bilgiler çok teşekkürler bana da kontrolsüz süt üretimi olurda sağmazsan mastit olursun dediler…. Hiç istemiyorum kullanmakda ama aldık işte ama ne zaman sterilize edicem öyle beklese oluyormu sorun o 😀 yoksa kullanmadN hemen öncemi sterlize etmek gerekiyor
Lilyumfokimum Aynenkanka canım çantasına koydun öyle bekliyor yani dimi drekt kullanıma hazır inşallah mesela 2 3 hafta beklermi
ezgi-esk Lilyumfokimum Hiç alakası yok diyelim ki sütünüz çok fazla ve bebeğiniz bunu emerek bitiremiyor. ( 3 günlükken başıma geldi) Asla makina ile sağım yapmamak gerekiyor. Elle sağım yapmak gerekiyor ki fazla sütü boşaltabilesiniz. Farzedin ki makina ile sağdınız makinayla pompalamal demek memeye daha fazla süt üret mesajı vermek demek unutmayın ki memeye ne kadar uyaran olursa süt o kadar artar. Kısır bir döngüye girmiş olacaksınız sürekli sağmak zorunda kalacaksınız yani çünkü fazla süt üretimi hiç bitmeyecek hele ki bu sağdınız sütü boşa gitmesin bir de bebeğe içireyim derseniz tamamen bi kısır döngü bebek biberonu almaya başlayacak bi zaman sonra memeyi reddedecek çünkü biberondan süt içmek memeyi emmeye göre zahmetsiz ve bebek kolay olanı seçecek. Ben 3. Gün kontrole gittiğimde göğsüm taş gibi olmuş dokunamıyordum doktorum elleriyle sağıp rahatlattı. Evde kendim de sağdım ve sonra göğsüm rahatlamış şekilde bebeğimi daha rahat emzirdim. Sağma makinası gereksiz sağım için kullanılmamalı. Mesela bebeğinizi emziremeyeceksiniz yanından 3 saat ayrılmanız gerekiyor o zaman süt sağıp bırakabilirsiniz. Umarım doğru aktarabilmişimdir bildiklerimi😇
Eemoom Lilyumfokimum emzik ve biberon gereksiz bence. Ama pompa hayat kurtarır. Gereksiz diye almamıştım. Kızım 11 günlükken yoğun bakıma girdi. Allah kimseye yaşatmasın. Pompa gelene kadar manuel pompa ile elle sağmaya çalıştık. Mastit oldum. Dokunamıyordum bile. Elektrikli pompa gelince kurtuldum. Kızım eve gelene kadar onunla rahat ça sağım yaptım. Ama ben sürekli sağmadım. Bolca kızımı emzirdim geldiğinde. Gündüz 1-1.5 gece de 1.5-2 saat arayla emdi hep. Sadece bazen göğsüm öok sert olunca sağıyordum. Bide mesela bazen dışarı çıkmam gerekiyordu acil bişey. Öyle durumlarda hemen sağıp bırakıyordum. Bir süre sonra göğüsler terbiye olup zaten bebeğin ihtiyacına göre süt üretiyor. Ama her ihtimale karşı bence pompa bulunmalı. Benim için kurtarıcı olmuştu. Diş dönemine girdik mesela: bazen emmek istemiyor saatlerce. Ağzında tutuyo memeyi. Geçen yine aynısını yaptığı için göğsüm taş gibi oldu. Dokunamıyordum. Hemen sağıp rahatladım. Ama pompa olmasa elle sağmak yeterli gelmiyor. Duşta sıcak su falan da etki etmiyor bence saatlerce kızım emsin diye bekleyecektim.
ezgi-esk Lilyumfokimum Sterilizasyon işine gelirsek ben doğumdan önce ne sağma makinesi ne biberon ne emzik ne mama almadım. Sağma makinamı bebeğim 6 aylıkken işe başlayacağım diye almıştım kullanmadan önce sterilize edip kullanmıştım bir kaç kez. Bebeğim donup tekrar ısıtılan sütü kabul etmedi biberonu da reddetti. İşe de başlamaktan vazgeçtim. Emmeye devam ettik 16 aylıkken gece beslenmesini kestim ve gündüzü kendi bıraktı. Ama şuan sterilize edip koysanız da olur.
Aynenkanka Lilyumfokimum aynen canım koydum bekliyor. Neden beklemesin ki şöyle düşünüyorum ben yıkayıp rafa koyduğumuz tabak çanak da yeri geldi mi bekliyor yani nasıl onlar pis değilse bunlar hem kaynamış hem zaten poşetleyip kaldırmışız yani hava ile temas bile yok şu anda.
Lilyumfokimum ezgi-esk ay şahane şahane şahane çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Bo kdr değerliki bnm için dedikleriniz kesnlikle hqklısınız ve tecrübelisiniz 😀 inşallah sütüm gelir bol bol elle sağım yapmaya bakayım ben o zaman.