Sulll Merhaba kizlar vajina girisinde sigil olusmus doktor normal dogum olamayacağını soyledi bu durumu yasayip normal dogum yapan var mi
Jamila_Karim Sulll siğilleri yaktırırsanız ve doğuma kadar aktifleşmezse normal doğum yapa bilirsiniz
Yusufii Sulll ben dondurdum 4adet vardı şimdi 39 haftamdayim geçen hafta sigil kalmadı normal doğum yapicam doktorum sigil olmadıktan sonra yapabilirsin dedi sakın sezeryan olma sigilini dondur cildiye de doktor hep en kötü ihtimali söyler ..
elif233233 Aslibali kanda olan bir virus degil bu . Oyle olsa kan testlerinde cikardi. Normal dogum olmama sebebi rahim agzindan ve dogum kanalindan bebek gecerken orada sigil ve bulasmis hpv virusunun diger turleri varsa solunum yolu ile bebege geçmemesi .
minikmelegim_ Maalesef olmaz. Benim doktorum yakmayı teklif bile etmedi krem bile veremem dedi. Son iki ay kendiliğinden geçmişti ama yine de yapmadı normal
Aslibali elif233233 bu test özel olarak yapılıyor zaten normal kan testlerinde çıkmaz. 1500 TL gibi ücreti var ozellerde.
elif233233 Aslibali evet hpv testi ozel yapiliyor ama kanda bakilarak degil . Rahim agzindan smaer de nasil suruntu alınıyorsa o sekilde suruntu alinarak bakiliyor .
minikmelegim_ emir_01 yani bilemiyorum. Ben sirkeli su ile yıkadım her gün. Bir de dua okuttum birine. Okuyunca geçiyormuş. Neden geçti bilmiyorum tabiki :)