rfzsB Ayy bebiş olunca tlfna pek bakamıyorum te ne zaman gördüm msjını. Neyse bizim 20 gün oldu.
Ben hastaneden çıkınca 3 gün sonra sargıyı açtım ayakta duş aldım. Karnıma ve dikiş yerlerine,genital bölgeye sıcak su hatta suyu direk hiç tutmuyorum.Hemen bi şampuan şeklinde duş.
Ancak beline,sırtına,bacaklarına ayaklarına sıcak su tavsiye ederim.
Ağrılar bende de olmuştu, sonuçta ağır bir operasyon bu.Vücudun ağırlık dengesi direk değişiyor.Valla ilk hafta günde 4-5 tane parol içtiğimi bilirim.
Evde koridorda olabildiğince yürüdüm. Her emzirmeden sonra 3-5 tur gibi mesela.
Kendini yormayacaksın ama put gibi yatmamalısın da, yoksa gaz çıkmaz ve kabızlık tekrarlar.
Ayaklarını sırtını muhakkak sıcak tut.Çorapsız atletsiz yeleksiz gezme. Terledikçe kurusuyla değiş.
Gaz mevzusu gerçekten büyükler söyler ya sütünden geçer diye, çok dikkat etmelisin.
Bol bol hoşaf, komposto, kayısı filan tüketirsen kabızlığın geçer. Tuvalet konusunda hissiyatsızlık olması, sezeryan öncesi uzun süre açlık oluyor ya bir de idrar için sonda takılıyor hepten boş kalıyorsun. Bağırsakların düzene girmesi bir zaman alıyor.
Karın bölgesi şuanda hassas olduğundan eşofman lastiğinin acıtmasını anlarım bende de olmuştu. Doğum sonrası 15 gün boyunca her hastaneye gidişte hamile taytımı giymiştim.
İlk zaman 7 aylık gibi olan karnım şuanda indi,emzirdikçe ve yürüyüp gaz çıkarttıkça iniyor emin ol.