Evetttt çok şükür 04.04.2023 te geldi minik oğlum. Öncelikle anneler ameliyat olmaktan benim kadar korkan varmıdır bilmiyorum ama hemşire oldugum halde çocukluktan gelen bir fobim vardı. Sabah 09:00 a planlı sezeryan tarihimizi aldık ve salı sabahı saat 07:00 da hastanede olup ilk olarak evrak işlerini halledip servise geçtik. Ebe hanım geldi, öncelikle ameliyat önlüğümü giydim, bilgilerimizi alıp damar yolumu açtı ve kanlarımı aldı. Daha sonra nst ye bağlandım. Doğum fotoğrafçımız geldi fotoğraflar çekildik Ve ameliyat saatine kadar bekledim sonra saat 09:00 da ameliyata gitmek için personel ve ebeyle birlikte sedyeye konulup ameliyathaneye götürüldüm. Buraya kadar soğuk kanlılığımı korudum ve gayet sakindim. Sedyeye bindikten sonra heycanlandım ve biraz stres oldum tabi. Eşimde doğuma girecekti. Önce ameliyathaneye beni aldılar. Doktorum ve ameliyat ekibi beni cok sıcak kanlılıkla karsıladı doktorum sakinleştirdi ve hep açıklamalar yaptı, bu konuda cok sanslıyım. Bana hep yanında oldugunu hissettirdi. Daha sonra ameliyat masasına alındım ve serum bağlandı, monitöre bağlandım bir yandan ekip hazırlıkları yaparken anestezi uzmanı geldi ve bana pozisyon aldırdılar öne dogru egildim ve sadece sırtımı batikonla sildiğini hissettim iğnenin asla ama asla acısı yok, sadece stres olmayıp kasmayın yeterli. Anında sag ayağıma elektriklenme hissi geldi ve uyusmaya basladım sonra sondam takıldı asla hissetmedim. Eşim ve fotoğrafçı içeri alınmış. Ameliyat başlamış ama doktorum daha baslamadık dokunuyorum hissediyormusun dedi 😃 bende hayır dedim bebeğim çıkmış bile bize gösterdikleri an dünya durdu benim için sandım 🥹 daha sonra bebeğimi yanağıma koydular sonra bebek doktoru ve ebe muayenelerini yapıp bebeği yukarı çıkardılar eşimde dikiş atılırken bebekle birlikte yukarı çıktı. Dikişlerim ve bebeğin doğması toplamda 25-30 dk sürdü arkadaşlarım doktorumun elide hızlı sanırım. 😇 bende hemen temizlenip yukarı çıkarıldım. Bebeğim odada beni bekliyordu. Sizlere en büyük tavsiyelerim asla ama asla ağrıdan korkmayın yürüdükçe açılacaksınız bence kesinlikle ilk kalkış ilk tuvalet ilk gaz ilk emzirme ilk kanama kontrolü hepsi ama hepsi kafanızda kurduğunuz düşüncelerde bitiyor. Ağrı oluyor evet ama asla dayanılmayacak gibi degil sütümde geldi cok sükür cünkü olumsuz cümle asla kurmadım ama tabi ilk gün yeterli olmadıgı için ben kendi istegimle emzirip şırıngayla az miktarda mama takviyesi yaptım. Simdilik sarılık olmadık ve 3. Gün sütüm cok arttı yemekle sütün kesinlikle alakası yok bence bunu unutmayın bol bol sıvı ve olumlu düşünce ve sık emzirme sütümü getirdi. Sağımda yapıyorum. Ayrıca bebeğinizi sürekli imgeleyin hayal kurun tentene temas yapın bol bol sütünüz gelicek bence birde bol kahve spinal olacaklara tavsiyemdir baş ağrısı için. Gaz içinde kesinlikle kayısı kompostosu kaynatın sekersiz kuru kayısından yanınıza alın doğuma giderken hastaneden cıkmadan tuvaletimi ve gazımı hallettim. Sormak istediginiz varsa yazabilirsiniz cevaplarım 😍 herkese ben gibi dogum nasip olsun inşallah🤲🏻🤲🏻🤲🏻 biraz uzun oldu 😅