Merhaba, ilk doğumum normal oldu 2.yi bekliyorum ve yine normal istiyorum kısmetse. Her doğum anneye ve bebeğe özeldir. Bir anne her çocuğunda farklı bir deneyim yaşayabilir. 2 defa ameliyat oldum, 1 normal doğum yaptım. Bana sorarsan ameliyat doğumdan daha zordu. Hiç doğum yapmadığım için ilk doğumumda beni de çok korkuttular normal doğumdan ama oğlum aceleci çıktığından sezeryane yetişemedim. İyi ki de öyle oldu. Ama kişinin çatı darlığı, anneden gelen genetik yapı, acı eşiği, bebeğin büyüklüğü hepsi bir etken. En doğrusunu doktorun bilir tüm durumları hesaplayıp. Tabi panik atak gibi durumların varsa tüm etkenlerin uygun olsa bile strese girip kötü bir tecrübe olabilir. Hepsini doktorunla karar vermen daha doğru. Dediğim gibi ben normal doğumdan yanayım. Çok rahat ettim, hemen ayağa kalktım, yatmam kalkmam emzirmem çok rahattı ama herkes aynı olacak diye birşey yok. Ama o filmlerdeki gibi bağır çağır, korkutucu sahneler gibi düşünme. Doğum anı çok özel ne acını o an anlıyorsun ne sancını, tek derdin çocuğuna kavuşmak oluyor 😇