Mrstutii Herkese iyi geceler, ikili tarama testinin neden yapıldığını biliyorum fakat nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok ilk gebeliğim tedirgin olmalı mıyım? Uzun sürüyor mu ve nasıl bir işlem yapılıyor anlatabilir misiniz? 🌸💕
Sm135 Mrstutii sizden bir tüp kan alıyorlar. Ultrasonda bebeğin ense kalınlığına ve burnuna bakıyorlar. Kan sonucunuzda 1 haftaya kadar çıkar
elizanakbulut Mrstutii detaylı ultrason aslında şöyle radyologlar yapıyor kadın doğumcu değil. mesela çocuğa giden damarlar iç organları kalbi beyni bunlar detaylı bakılıyor . özelse uzun devletse çok kısa sürüyor . özelde 15 20 dk sürüyor :) yani normal ultrason gibi doktor geliyor karnına jel sıkıp muayene ediyor :) çocuğun kaç haftaya uyumlu olduğu anormalisi varmı onlara detaylıca bakılıyor :)
Busrayilmaz18 Mrstutii yaptırdıgn yere bağlı, gecen hafta ikili test için gittim cam sakuraya, ikili testin yamjdns detaylı ult da yaprı, detaylı ult 12. İle 14. Hafta bide 20. İle 23. Hafta arasında yapılıyormus yaklasık yarım saat sürdü.
Htc26 DuyguKays ![ Sm135 Merhaba 4 lü test sonucum nasıl çıkmış acaba anlayan va mı ben hiç Bilemedim
Twobabysmom elizanakbulut İlk oğlumda detaylı ultrasonu devlette yaptırdım yarım saat baktı doktor sonra yüzünü göstermedi diye git dedi tatlı bişeyler ye biraz yürü tekrar gel dedi gittim yedim içtim geldim yine göstermedi sağına soluna yat felan görene kadar uğraştı 1 saat benimle ilgilendi Allah razı olsun işini hakkıyla yapan doktorlar var şimdiki bebeğimin 2li testi için yarın aynı doktora gideceğim detaylı ultrason yapmıyormuş artık MHRS de öyle yazıyor sebebini soracağım.
Gldekpnci Htc26 böyle ayrıntılı şekilde göremiyorum ben e nabızda sadece üstteki gibi değerler normal yazıyor
Htc26 Sm135 bana ikili üçlü yapmadı doktor direk 4 lü yaptı depremden dolayı başka bir şehire geldik Burda direk bunu istedi diğerlerini istemedi ona da çok kafam karıştı
Sm135 Htc26 benim 2 li riskli olduğu için 3 lü ve 4 lü yaptırmıcam ama kaç haftalıksınız belki haftanız geçti diye 2 li 3 lü yapmamıştır
G_Ulzeki Mrstutii ben bugün gittim kan verdim 2hafta sonra sonuç birde .İkili test Haziran an sıra verdiler
Kubrakarahan Mrstutii bebiş ben aç gitmiştim doktor bebeğin hareketli olması lazım dedi çkiloata yedim karnımı doyurdum bi 10 dk da yürüttü beni sonra aldı muayene odasına neyse ultrasonla karnıma baktı net göremedi vajinal ultrason ile baktı 20 dk falan sürdü 4 tüp kan aldı 1 idrar aldı 5 gün sonra sonuçları görcez he birde cinsiyet kız gibi dedi bakalımmm❤️