Çok uzun bir süre oldu hikayemi paylaşmak için ama çok uzun yazmayacağım.
Kızımı kucağımda sallarken yazıyorum bu hikayemi.
Gurbet kuşu olduk biz öğrendiğimiz günden beri İstanbuldan eşimin işi dolayısıyla başka bir şehirde gittik.
Hamileyken uçağa da bindim, araba yolculuğu da yaptım öyle az buz yollar gitmedik gurbet kuşumla.
Doğum için evimden de uzak kaldım 2 ay boyunca şartlardan ötürü İstanbula geri döndüm orda doğumu bekledim.
İstanbula geldiğimde kızım da gelişim geriliği vardı karın çevresinde 10 gün.
Kendi isteğimle spinal sezaryene karar verdim, iyi ki öyle olmuş çünkü doğum tarihimizden bir gün önce çok kötüydüm ve kendimi iyi hissetmiyordum.
Ve 6 ocakta kızımı kucağıma aldığımda boynuna kordon dolandığını öğrendim halbuki 3 ocakta kontrole gitmiştim.
38+1’e kadar sancım da yoktu zaten ve çok güzel pozitif sezaryen ile doğum yaptım.
Doktorum önermemişti hatta ben uğraşmak istemiyorum genel ol dedi ben kabul etmedim ve ameliyattan çıkarken iyi ki spinal olmuşsun ilk defa bu kadar sakin bir ameliyat geçirdim dedi, önerim ameliyatta kendinizi kötü hissettiğiniz anda ağrı kesici, mide bulandırıcı yapın be ameliyata değil mis kokulı bebeğinize odaklanın.
Ben hemencicik kalktım ve hastanedekiler 2.Doğum mu diye sordular 😬
20 günlükken uçak yolculuğu da yaptık.
Bol bol sıvı tüketin ve kendinize güvenin sezaryen hiçte kötü değildi hastaneden çıktığım ilk gece bile kendim baktım kızıma.
Mama da öcü değil 😌 sütüm gelmedi ve sarılık olmasın diye mama verdim ve kendime geldikten 1 ay sonra kestim mamayı o ay hiç kilo almamıştı nerdeyse 200 gram almıştı.
Olmayınca olmuyor bazen moral bozmayın güzel anneler, şimdi hem anne sütü hem mamayla besleniyoruz.
Lohusalığa gelince çok zor ben 20 günümü tek başıma geçirdim diyebilirim, eşler bir yere kadar anlayış ve sabır gösterebiliyor.
Benim diyeceğim tek şey.
Biz istersek her şeyi başarabiliriz modunuzu yüksek tutun izin vermeyin modunuzu düşürsünler benim düşmedi mi? İlla ki düştü ama kızıma bakıp teselli buldum.
Eş, kayınvalide, anne, arkadaş, akrabalar herkesin söylediği zorunuza gidecek ama geçiyor.
Ufak bir şey olsa kokusunu alıp huzur buluyorum.
Rabbim bebeğini bekleyenleri sağlıkla kucağını almayı nasip etsin, Anne olmak isteyenlere de bir an önce bir duyguyu tattırsın.
İyi olun iyi hissedin, enerjinizi ne kadar yüksek tutarsanız o kadar kolay atlatırsınız.
Uzun yazmayacağım dediğim ama uzuyor gittikçe.
Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim 🫶🏼