Elacik Gebelik şekerim çıktı.Asla dikkat etmiyordum.Sınırsız meyve,beyaz ekmek,tatlı çikolata hepsini yedim ilk 5 ay.Devlet takipliyim şeker yükleme günüm 12.haftadan beri belliydi.Yükleme öncesi suyum fazlaydı.Sonra yükleme yaptırdım ve gebelik şekerim çıktı.Hemen diyet verdiler , yemediklerimi sayıyorum beyaz ekmek , tatlı… bu süre zarfında 3 gün açlık tokluğum normal çıktı.. açlığım 87 tokluğum 100-120 .. sadece bir gün 180 diğer gün 150 çıktı… Eğer ben yükleme yaptırmamış olsaydım ,suyum normal olsaydı ve bahsettiğim 3 gün açlığımı tokluğumu ölçtürseydim gebelik şekerim yok sanıcaktım dimi .. Ama diğer günler yüksek çıktığı ve dalgalanma olduğu için şuan en düşük dozda insülin kullanıyorum, diyete devam ediyorum.Demem o ki açlık tokluk ile gebelik şekeri tespit edilemiyor.
Zaten gebelik şekeri adı üstünde gebeyken ortaya çıkıyor, ve inan 10 annenin 5 inde var oran bu kadar yüksekken , yükleme yaptırmamak çokta mantıklı olmaz.Umarım anlatabilmişimdir.
Birde yanlış olan bir bilgi var , düzelteyim…
Bana 0,50 mg yükleme yapıldı.Bir kez açlık bakıldı ve yüklemeden 1 saat sonra tokluk bakıldı.
0,75 mg içseydim 2.saatte bakılıcaktı.Bunun tercihine doktor karar veriyor bana 0,50 mg yetti .. yani herkeste öyle defalarca kan alınmıyor.🙏🏼